icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La consellera Alba Vergés defensa el confinament de tot Catalunya, el que deixaria sense efecte el de la Conca d’Òdena

La consellera de Salut, Alba Vergés ha defensat el confinament de tot Catalunya que reclamava el president de la Generalitat, Quim Torra. En aquest aspecte ha detallat que si l’executiu espanyol el permet aplicar, el confinament específic de la Conca d’Òdena quedaria sense efecte. D’aquesta manera, s’ampliaria a tot el territori català.

Alba Vergés ha participat en una compareixença conjunta amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, i la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i ha remarcat que totes aquestes mesures “són molt complicades, i la societat haurem de fer el que hem de fer. Igualada i la Conca d’Òdena ho han fet i les dades ho demostren”.

En aquest sentit, Meritxell Budó ha posat èmfasi en què “Igual que el Govern de Catalunya va ordenar el tancament de la Conca d’Òdena quan es va detectar un focus important, demanem al govern espanyol, ara que en té les competències, que faci el mateix i aïlli els focus més destacats”. Per la seva banda, Miquel Buch, ha anunciat que el seu departament i el de Salut han signat una proposta de confinament de tots els catalans que han enviat al govern espanyol.

D’altra banda, Alba Vergés ha apel·lat a la “solidaritat” de tots els ciutadans per cuidar-se individualment i així protegir les persones més vulnerables. D’aquí que defensi la necessitat del confinament global. A més, ha volgut destacar la necessitat de “cuidar” el personal sanitari, a qui ha qualificat d’”herois”, i a totes les persones que mantenen en funcionament els serveis essencials.

A la foto, d’esquerra a dreta, Meritxell Budó, Miquel Buch i Alba Vergés

tornar_radioIgualada