icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La consellera Àngels Chacón assegura que la comarca de l’Anoia ha perdut moltes oportunitats per no disposar de prou sòl industrial

La consellera d’Empresa i Coneixement ho va explicar a través d’un webinart organitzat per la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA). Chacón va assegurar que des de la Generalitat no pararan de treballar per aconseguir que noves indústries es vulguin instal·lar a la comarca perquè “vam tenir moltes opcions, que no eren logístiques, i que ens van passar per davant sense poder fer-hi res”.

En aquesta xerrada virtual, Chacón va parlar del present i futur del món empresarial de Catalunya i de l’Anoia davant la crisi sanitària que estem vivint. Va argumentar diversos temes davant de prop d’un centenar d’empresaris i empresàries de la patronal anoienca i va destacar la unitat territorial com un fet fonamental per activar l’economia. També es va referir a la marxa de l’empresa Nissan, un fet que va perjudicar indirectament a diverses empreses de l’Anoia. Va ressaltar que Catalunya té una gran relació amb moltes factories japoneses, tot i que van quedar molt decebuts amb la multinacional automobilística. “Volien un tancament ràpid i barat, però no els ho posarem fàcil”, va afirmar.

Àngels Chacón va parlar de les mesures que va anunciar el president Torra i que han de servir per a la reactivació econòmica de la Conca d’Òdena. Una partida d’aquests ajuts és la de dos milions d’euros destinada a la construcció del campus universitari de Ciències de la Salut a Igualada i que des del primer de juny ja s’està començant a treballar. La consellera també va posar un èmfasi especial amb el greuge que estan patint els treballadors i treballadores de fora de la Conca d’Òdena que no van poder anar a treballar a causa del confinament perimetral. Chacón va assegurar que “és una vergonya que s’ha de solucionar; i amb caràcter retroactiu”. També va deixar clar que han estat removent cel i terra per poder desencallar aquest greuge.

Foto arxiu

tornar_radioIgualada