icon_radio

RÀDIO Eleccions Municipals 2015

BLOG

La CUP denuncia a la Junta Electoral l’activitat a twitter i a facebook de l’alcalde Marc Castells

La Junta Electoral de Zona d’Igualada (JEZ) ha estimat aquest dimecres la denúncia presentada per la CUP contra l’activitat a les xarxes socials de l’alcalde Marc Castells, CiU Igualada i l’Ajuntament d’Igualada per infringir la Llei Orgànica del Règim General Electoral (LOREG). A més, obliga a Castells a eliminar una sèrie de publicacions a les xarxes socials perquè no s’ajusten a la normativa.

La CUP espera que aquesta decisió aturi la campanya institucional a Internet en període electoral, que fins ara ha amenaçat els principis d’objectivitat i transparència del procés electoral, així com la igualtat dels diversos actors o formacions polítiques que es presenten als comicis del 24 de maig. Recorda, a més, que el compromís ètic és un dels pilars del seu programa, presentat ahir, i que la denúncia vol contribuir a la regeneració democràtica, precisament en un període tan sensible com l’electoral.

El certificat de la (JEZ) considera que els fets denunciats per la CUP “infringeixen el disposat en els arts. 50 i 53 de la LOREG i les instruccions 2/11 de 24 de març i 3/11 de 24 de març de la Junta Electoral Central”. La denúncia de la CUP es basa en les publicacions d’obres, millores i accions de govern a Igualada a través de les xarxes socials Facebook i Twiter, després del 30 de març i un cop convocades les eleccions municipals del 24 de maig.

Així, la Junta Electoral “requreix al Sr. Marc Castells i Berzosa, a títol personal, a CiU a través del seu representant i a l’Ajuntament d’Igualada perquè anul·lin les seves publicacions a Facebook i Twitter denunciades i s’abstinguin de realitzar aquest tipus d’activitats a les xarxes socials i cap més publicació a partir d’ara, sota els advertiments legals que disposa l’article 153 de la LOREG”.

En concret, la CUP va exposar com a documentació diversos tuits fests a l’abril des del compte de l’alcalde informant de les obres de millora que s’estan realitzant al carrer del Rec i a l’Anella Verda (doc. 1); la publicació de notícies referents a accions del govern que ja s’han acabat (doc. 2); o d’obres que s’estant iniciant o fent actualment, fent esment de la necessitat d’aquestes i de la futura inauguració (doc. 3).

D’altra banda, la JEZ no es pronuncia sobre dues altres accions denunciades en el mateix sentit: el repartiment gratuït per Sant Jordi de 5.000 exemplars del llibre “Marca Igualada” escrit per l’alcalde, on fa balanç de les obres de govern fetes durant la legislatura i les que tenen pendents de fer; de l’avançament de la presentació del festival Anòlia, que els últims 3 anys s’ha presentat el 31 de maig (2012), el 3 de juliol (2013) i 10 de juny (2014); i finalment, de l’ús de l’etiqueta #MarcaIgualada des del compte oficial i institucional de l’Ajuntament, coincidint amb el lema de la campanya de CiU per a les eleccions del 24M.

denunciaCUP1

denunciaCUP2

denunciaCUP3

tornar_radioIgualada