icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La CUP Igualada insisteix que cal replantejar el model de recollida de residus a la ciutat

Des de la CUP volen reiterar que Fomento de Construcciones y Contratas no té cap interès en fomentar el reciclatge a Igualada ja que la mateixa empresa és la propietària de l’abocador on van a parar els residus que no es reciclen i cobren per tona abocada i, a més, és qui fa el servei de transport dels mateixos, fins a Tivissa. Segons la CUP, si a Igualada es milloressin els índex de reciclatge no només es reduiria substancialment la despesa d’abocament i no seria necessari un transport tant voluminós, sinó que, a més, hi hauria un retorn de diners a les arques municipals en concepte de material reciclat, i per tant, el còmput global seria positiu per les finances igualadines. Des de la formació asseguren, però, que amb el tipus de campanyes de reforç que l’ajuntament posa en marxa no es produirà aquesta millora necessària i en cap cas s’assoliran els objectius marcats per la Unió Europea. Per a la CUP, per tal que es millorin els resultats cal un canvi de model, i els preocupa la resistència a aquest canvi de model que troben en l’actual govern, ja que, al seu parer, no s’ajusta a cap argument consistent ni a cap lògica, ni econòmica, ni ecològica, ni de millora dels carrers.

Davant d’això, la CUP Igualada demana al govern que faci pública una valoració global del servei i doni les dades complertes i que no es limiti a valorar l’impacte econòmic negatiu d’un model que ja ha quedat obsolet. La CUP denuncia que el govern dona xifres únicament d’enguany, sense mencionar la pujada, ja segura, que patirà l’entrada a abocador cada any de forma exponencial; de seguir amb el mateix model, el govern haurà de pujar la taxa d’escombraries cada any de forma significativa. El grup demana que es valori també l’impacte positiu que suposaria la millora del reciclatge.

El grup de l’esquerra independentista defensa replantejar la gestió dels residus de la ciutat i demana la creació d’un consell mediambiental per tal que l’ajuntament pugui assessorar-se correctament per encarar les exigències europees marcades per als propers anys.

tornar_radioIgualada