icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La CUP Igualada vol un model diferent de Festa Major

La formació fa aquesta petició després de veure les números de la passada Festa Major d’Igualada. La CUP Igualada afirma que és sorprenent que la Collanada rebi un 7% del pressupost de la festa grossa de la ciutat quan aquesta entitat coordina i impulsa un 20% de les activitats que recull el programa d’actes.La formació ha fet públics, aquesta mateixa setmana, els números del que va costar la darrera Festa Major d’Igualada. Les despeses pugen a 229.000 euros, dels quals, a grans trets, 91.000 es van destinar a espectacles, 78.000 a despeses generals, 39.000 a actes tradicionals i gairebé 50.000 a llums i so. Davant d’aquestes xifres la CUP emplaça al departament de Cultura de l’Ajuntament a realitzar una profunda reflexió sobre l’actual model de gestió de la Festa Major.

Segons la CUP, les xifres de la Festa Major constaten les altes despeses que comporten les activitats purament lúdiques i la poca inversió que suposen les activitats que són més de caire participatiu. La formació d’esquerres també constata, en un comunicat, el poc pes econòmic que tenen les activitats de cultura popular, com ara cercaviles i actes folklòrics, quan aquestes tenen, diuen, un pes troncal a la Festa Major.

Per tot plegat, la CUP Igualada destaca que el model impulsat per l’Ajuntament d’Igualada queda obsolet i creuen que s’ha de replantejar el model. Des de la formació aposten per un model participatiu de la festa i reforçar-ne el seu caràcter popular.

tornar_radioIgualada