icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La dansa d’arrel de “La llançadora” al Teatre Municipal Ateneu

El diumenge 7 de maig a les 18h es podrà veure el primer espectacles de la companyia “La Llançadora, la Xarxa de dansa d’arrel de la Catalunya Central” al Teatre Municipal Ateneu. Es tracta de Fiblades, un espectacle interpretat per 21 dansaires que relata el passat tèxtil de la Catalunya Central i les seves colònies tèxtils, on el paper de la dona dins d’aquesta estructura pren el protagonisme per parlar de l’abús, la renúncia i l’encotillament a què era sotmesa. Un relat que conviu entre el silenci i l’empoderament de diverses dones que van ser el motor de les colònies i del tèxtil. Fiblades preten fer un reconeixement als nostres avantpassats que van viure aquestes històries i que van impulsar la transformació del territori.

Aquest projecte és fruit de la iniciativa de l’Esbart Vila de Sallent, l’Esbart Sant Jordi de Gironella i l’Esbart Dansajove de Navàs. A través d’aquestes tres poblacions, es va voler crear un context de treball en xarxa que entén i viu la dansa d’arrel i la cultura popular com una eina per generar un retorn a les persones i al territori.

L’espectacle Fiblades compta amb el suport de la Fira Mediterrània de Manresa i la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya.

Aquest espectacle és un acte mes per celebrar el dia mundial de la dansa 2023 a Igualada i les entrades ja estan a la venda a través de la pàgina web del www.teatremunicipalateneu.cat i a www.tiquets Igualada.cat a preu de 18 i 15€. Els alumnes de les escoles de dansa poden adquirir les entrades a 5€ al Punt d’Infomació i a la taquilla del teatre Municipal.

tornar_radioIgualada