icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La diputada igualadina al Congrés, Carolina Telechea, assegura que faran un seguiment exhaustiu del reial decret que reconeix els treballadors de fora de la Conca d’Òdena durant el confinament

La diputada igualadina al Congrés, Carolina Telechea assegura que faran un seguiment exhaustiu del reial decret que ha reconegut els drets dels treballadors que viuen fora de la Conca d’Òdena i que no van poder anar als llocs de feina durant el confinament perimetral.

La diputada d’Esquerra afirma que seguiran observant de molt a prop com es van complint els terminis. Cal recordar que el vicepresident del govern de la Generalitat, Pere Aragonès, va anunciar divendres que finalment s’ha equiparat la situació d’aquest col·lectiu a la dels treballadors residents a la Conca, que havien d’anar a treballar fora del confinament perimetral, i que tampoc van poder desplaçar-se als seus llocs de feina. Mentre que els drets d’aquests darrers va trigar unes setmanes llargues a ser reconeguts, la situació dels treballadors residents de fora de la Conca va quedar encallada durant molts mesos. El grup d’ERC al Congrés va pactar amb el govern de Madrid mesures per compensar aquests treballadors, però la concreció no ha arribat fins ara.

Carolina Telechea assegura que els treballadors de la Conca d’Òdena es van veure immersos en un buit legal, però que el grup negociador d’Esquerra Republicana ho va posar com a condició a l’última abstenció del reial decret de l’estat d’alarma. La diputada igualadina ha explicat que han passat dos mesos des que es va aprovar l’acord fins que es publicar al BOE ara fa pocs dies. En aquest sentit assegura que van insistir molt a “tots els ministeris principalment al de treball. Arriba tard, és cert, però també ho farà amb efectes retroactius de manera que tots els treballadors i treballadores afectats es podran veure compensats”.

Foto arxiu

tornar_radioIgualada