icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La farmacèutica alemanya Grünenthal segueix la seva investigació al 4D Health

Després dels bons resultats de les primeres simulacions el novembre de 2015, la companyia farmacèutica alemanya Grünenthal ha decidit tornar a l’hospital simulat 4D Health per posar a prova el nou dispositiu que administra analgèsics, aquesta vegada, amb més escenaris i més dificultats que ajudaran a testar el dispositiu i afavorirà la seguretat dels pacients a qui va destinat.

La simulació es va fer durant tres dies (26, 27 i 28 de juliol) a les instal·lacions del centre 4D Health a Igualada, i hi van participar 25 professionals de la salut (anestesiòlegs, cirurgians, infermeres, auxiliars d’infermeria i zeladors) i deu comercials de l’empresa Grünenthal que van interactuar amb 30 actors que van fer de pacients simulats. Tots ells es vam trobar en situacions diverses d’alta realitat en què han d’utilitzar el dispositiu, i així es va poder visualitzar i avaluar tot el procés d’ús de l’aparell dins dels hospitals, comprovant per exemple si els professionals i els pacients n’entenen fàcilment el funcionament o quina mena d’incidències es produeixen durant el seu l’ús (de comunicació o tècniques). Per continuar les investigacions amb aquest nou producte, l’hospital simulat igualadí afegeix complexitat als escenaris per tal d’augmentar el nivell de dificultat i poder posar a prova aquest dispositiu en noves situacions. Les simulacions es faran en diversos escenaris, des del bloc quirúrgic fins a les habitacions de l’hospital, i es van trobar en situacions imprevistes que va obligar als professionals a actuar ràpidament i amb la màxima seguretat pel pacient.

Un cop completades aquestes tres jornades de simulació, es podran treure conclusions per optimitzar l’ús del dispositiu, per determinar com cal formar els professionals que ho hauran d’implementar i, especialment, per oferir un entorn més segur pels pacients durant aquesta implementació.

Amb aquesta experiència, el centre 4D Health consolida una nova línia de treball destinada al sector empresarial perquè empreses del sector sanitari o laboratoris farmacèutics disposin d’un espai on testar els seus productes.

El Centre 4D Health

L’Hospital simulat 4D Health es troba situat a l’edifici de l’antic hospital d’Igualada i té per objectiu augmentar la seguretat dels pacients i reduir els errors en salut a través de la formació i entrenament dels professionals en un escenari gairebé real. Va ser inaugurat el març de 2015 i la seva posada en marxa va ser possible gràcies al suport d’un fons europeu d’innovació FEDER. Està adscrit al Consorci Sociosanitari d’Igualada, rep el suport de l’Ajuntament d’Igualada i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques, i hi col·laboren empreses punteres com la farmacèutica Grífols.

tornar_radioIgualada