icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La farmàcia de l’Hospital d’Igualada atén a domicili

El Servei de Farmàcia de l’Hospital d’Igualada, i mentre duri la situació de crisi pel COVID-19, està fent arribar la medicació hospitalària de dispensació ambulatòria (MHDA) al domicili dels pacients, i es prioritzen aquells immunodeprimits així com els que tinguin dificultats de mobilitat per evitar desplaçaments i respectar el confinament.

Actualment s’està dispensant medicació per a dos mesos (normalment se’n dona per a un mes) a tots els pacients sempre que la seva situació d’estabilitat clínica ho permeti, perquè tinguin medicació fins que hagi passat el confinament més estricte. Amb aquests enviaments a domicili, s’ha fet arribar la medicació a més de 100 pacients.

Fins ara, els usuaris que podien venir, ja se’ls hi dispensava medicació per dos mesos. Tanmateix, se’ls hi feia un seguit de recomanacions, a l’hora de venir al servei de farmàcia: entrada directa per la porta d’emergència del passadís de farmàcia i es recomanava que vingués un familiar o amic autoritzats per recollir la medicació i així no exposar els pacients a l’entorn hospitalari.

D’aquesta manera, es va posar en marxa, a través de la Unitat d’Atenció al Ciutadà del Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA), algunes entregues a domicili que feien alguns professionals en tornar a casa i que vivien als mateixos pobles que els pacients (Tous, Rubió, Capellades, entre altres). Així, s’ha pogut articular un servei a domicili gràcies a Creu Roja que, voluntàriament, s’ha coordinat per entregar medicació a pacients de la conca d’Òdena. A més, el CSA ha contractat i coordinat un transport per a l’entrega a domicili de la resta de pacients del territori.

tornar_radioIgualada