icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La Festa de les rodes, una nova edició de la iniciativa lúdica i esportiva a #Igualada per fomentar l’ús de la bicicleta

Igualada viurà aquest diumenge, 1 de maig una jornada oberta i familiar plenament dedicada a la bicicleta anomenada Festa de les Rodes.

L’escenari de la jornada serà el Parc Central, on es desenvoluparan totes les activitats. A les 8:30 i a les 8:45h es donarà la sortida, respectivament, a una sortida amb bicicleta de carretera i una altra amb bicicleta de muntanya, obertes als adults que vulguin recórrer en grup les carreteres i corriols de la comarca. Les organitzen els Amics Ciclistes de l’Anoia i els BTTerus UEC Anoia.

A les 9h es disputarà la segona cita BTT de la SuperCup Youth, un campionat de promoció dels esports outdoor que s’adreça als més joves i que farà escala a Igualada després de passar per Santa Susanna i abans de fer-ho a Vic, al maig, i a Girona, al setembre.

També a partir de les 9h es donarà la sortida de la segona i última etapa de l’Ebike Tour Anoia, la cita no competitiva que permetrà, durant aquest cap de setmana, gaudir dels millors paisatges de la comarca, el patrimoni, les viles i la gastronomia, ja sigui damunt d’una BTT elèctrica o d’una BTT convencional.

A les 11:30h començarà la 1a Cursa Popular ciutat d’Igualada de BTT –en categories Mini, Benjamí, Aleví, Cadet i Infantil– al nou circuit permanent que s’ha instal•lat a tocar del Parc Central i, allà mateix, a les 13:30h, es farà una exhibició de biketrial. Cal destacar que a partir de l’endemà, dia 2 de maig i durant tot el mes, les escoles de la ciutat s’aniran desplaçant fins aquest circuit per practicar-hi esport sobre dues rodes.

La jornada acabarà al migdia, amb música en directe al mateix parc, amb un vermut per als participants en l’Ebike Tour Anoia i amb el lliurament d’una bossa d’obsequis per als més menuts que hagin pres part en aquesta matinal.

Patrícia Illa ha convidat tothom a participar “en una jornada que ens permetrà gaudir del fantàstic entorn natural que tenim a Igualada i comarca i, al mateix temps, conscienciar els i les més joves dels valors que suposa la pràctica del ciclisme, tant des del vessant esportiu i de la pràctica de l’activitat física, com del de la sostenibilitat en els desplaçaments”.

La informació detallada de cada activitat i les inscripcions es poden consultar al web del Consell Esportiu de l’Anoia www.ceanoia.cat.

Foto: Francesc Lladó

tornar_radioIgualada