icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La Festa dels Reis d’ #Igualada celebra, aquest any, els 125è aniversari

Es tracta de la cavalcada més antiga de Catalunya, i que aquest any arribarà al 125 anys d’història. Igualada és la segona més antiga de l’estat espanyol, per darrera de la d’Alcoi que és la més antiga.

Des de l’origen, l’any 1.898 i fins l’any 1961 els Reis d’Orient arribaven a la ciutat d’Igualada muntats a cavall. Va ser a partir del 1.962 els Reis ja van arribar a la capital de l’Anoia amb carrosses que estaven costejades per aportacions particulars.

TV3 no retransmetrà la cavalcada de Reis per pressions dels col·lectius antipintura

Es va proposar a Televisió de Catalunya la retransmissió de la cavalcada de la ciutat d’Igualada amb motiu del seu 125è aniversari. Va ser en aquests moments quan TV3 es va topar amb els col·lectius coneguts com a “BlackFace” i que demanen que cap dels Reis ni els patges que participen a la cavalcada estiguin pintats. Davant aquestes pressions s’ha desestimat la retransmissió de la Cavalcada d’Igualada, i finalment es farà la de Martorell. Des de l’Ajuntament i la mateixa Comissió de Reis esperen, de cara l’any vinent, la recapacitació de TV3.

tornar_radioIgualada