icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La FESTHI vol recuperar el Drac Antic d’Igualada per la Festa Major

La Federació del Seguici tradicional Històric d’Igualada (FESTHI) ha engegat el projecte de recuperar la figura del Drac Antic d’Igualada, una peça clau del seguici processional, ja que obre la comitiva i marca el pas, a més de ser una icona en si mateix.

El drac s’està construint amb materials tradicionals, agafant com a punt de partida un gravat del segle XV, els documents de l’època que en parlen i tenint també com a referència altres figures que es troben en un context similar al d’Igualada. Així, el cap i les potes seran de fusta policromada i el cos, també de fusta, anirà recobert amb escates de cuir acolorit. La construcció del drac ja està en marxa i l’imatger escollit, el navarrès Aitor Calleja (que ja va participar en la recuperació dels Gegants Vells) ja ha realitzat l’estructura de fusta del cap i les potes.

El drac farà 2,70 metres de llarg, 2,40 metres d’alçada i 1,30 metres d’amplada.

El recobriment del drac serà de pell i estarà estretament vinculat amb la ciutat: tant l’empresa Curtits Badia com el Campus Igualada-UdL s’han sumat al projecte i col·laboraran aportant les pells necessàries i realitzant les peces per les escates del drac, respectivament. S’espera que la figura pugui estrenar-se aquesta Festa Major.

Per acabar de fer d’aquest projecte un projecte compartit per la ciutat, la federació demana la col·laboració de tot aquell qui hi vulgui participar també econòmicament. El cost final de la recuperació del drac s’estima al voltant dels 13.000 € i d’aquests ja se n’ha assolit més de la meitat, gràcies a la subvenció de la Diputació de Barcelona, de donacions privades i dels beneficis obtinguts aquest passat Sant Jordi amb la venda de roses i llibres.

El seu objectiu principal és difondre i reivindicar el passat festiu tradicional d’Igualada i, gràcies a la seva tasca, ja s’han recuperat amb èxit el Ball de Bastons, el Ball de Cercolets, el Ball de Pastorets, el Ball de Sant Miquel i els Diables, el cant dels goigs de Sant Bartomeu, el Penó de la Ciutat, el tabal de la Patera, els Gegants Vells d’Igualada i la Passacalle, entre d’altres.

Podeu trobar més informació sobre el projecte a la pàgina web www.festhi.cat.

tornar_radioIgualada