icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La Generalitat de Catalunya es personarà com a acusació popular per garantir l’accés a la justícia de la dona agredida el passat 1 de novembre

“Cap agressió cap a les dones ha de quedar impune”, ha declarat contundent la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, arran de la detenció del presumpte responsable de l’agressió sexual succeïda a la ciutat la nit de la castanyada.

La legislació del nostre país per garantir el dret de les dones a eradicar la violència masclista preveu que la Generalitat de Catalunya pugui personar-se, com a acusació popular, en els procediments penals per violència masclista en els casos de mort o de lesions greus de dones, amb el consentiment de la família o la dona afectada. Aquesta intervenció vol garantir l’accés a la justícia de les dones agredides i és part del procés de reparació integral que promou.

Des del Departament d’Igualtat i Feminismes recorden que totes les dones que considerin que estan vivint una situació de violència masclista tenen a la seva disposició el telèfon 900 900 120. Un servei gratuït, confidencial i que funciona 24 hores al dia, els 365 de l’any.

tornar_radioIgualada