icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

La imatgeria festiva d’Igualada ja dorm a la nova casa de la Festa del Museu de la Pell

La Sala de Vapor del Museu de la Pell d’Igualada acull des d’aquest diumenge, 22 de febrer, la imatgeria festiva de la ciutat, després d’abandonar l’edifici de l’antic Escorxador, on s’hi havia estat des de l’any 2011. La inauguració de la nova Casa de la Festa d’Igualada va ser una nova oportunitat per veure de prop els elements materials que formen part de la Festa Major d’Igualada. Uns elements que a partir d’ara seran més accessibles al públic, ja que es podran veure en horari d’obertura del museu. El tinent d’alcalde de Promoció Cultural, Josep Miserachs, apunta que “això aproximarà a la gent aquests elements del patrimoni cultural de la ciutat, no només als igualadins i igualadines sinó també a tots aquells visitants atrets pel Museu de la Pell, un dels principals motors culturals de la ciutat”.

Durant la inauguració, a la qual hi van assistir unes 400 persones, es van dur a terme diverses activitats per a tots els públics: Anna Garcia va explicar el conte El gegant i l’àvia Lola. A banda, els més petits van poder participar dels tallers, on van poder pintar la postal de la Casa de la Festa amb una il·lustració de la igualadina Elisabet Serra, crear el paisatge dels seus somnis o fer un tast de gegants i la imatgeria a càrrec de l’Associació Cultural Dessota, els Diables d’Igualada i els Petits Diables d’Igualada.

La Casa de la Festa es pot visitar en horari de Museu: els matins de dimarts a divendres de 10 a 14h, les tardes de dijous i divendres de 16 a 18:30h, i els caps de setmana i festius d’11 a 14h. Els dilluns romandrà dilluns tancada. Igualment, l’Institut Municipal de Cultura (IMC) proposa una visita guiada i un taller per a escolars, on s’explica la imatgeria i el bestiari igualadins i també el significat de la festa com a valor de participació col·lectiva.

Els elements que es poden veure a la nova Casa de la Festa són: els Gegants de Sant Ignasi, els Gegants de la Ciutat, els Gegants del Poble Sec, el Gegant Tonet Blanquer i la Geganta Conxita la Teixidora; els Gegantons Pia i Tomeu; els Nanos (el Nen, la Nena, i el Pinxo i la Iaia); els Capgrossos (Rufus el Traginer, Martingales el Músic, Petra l’Encantadora i Mosca l’Aviador); i les bèsties (l’Àliga, el Drac d’Igualada, la Víbria d’Igualada, la Víbria Jove, el Drac Bufarot i el Cavall d’Igualada).

tornar_radioIgualada