icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La infermera que és la pacient 0 del brot de coronavirus a #Igualada respon Salut

Segons que ha explicat el matí d’aquest divendres el secretari de Salut Pública, Joan Guix, “el 9 de març es va declarar un conjunt familiar de 5 persones que ràpidament és etiquetat com afectat per coronavirus. Després de fer les enquestes epidemiològiques, ens porta a un punt comú que és el 28 de febrer on es va produir un dinar amb més de 80 assistents, molts d’ells professionals de l’Hospital de l’Igualada. A partir d’aquí es produeix una contaminació per part d’una persona d’aquell clúster familiar que va assistir a aquell dinar”.

Aquesta era la comunicació que feia el secretari de Salut Pública, Joan Guix, al matí en una roda de premsa conjuntament amb la consellera Alba Vergés. Hores després, a la tarda, la infermera ha enviat un comunicat on demana una rectificació.

Aquest és el comunicat sencer:

Tenint coneixença que l’origen del brot de coronavirus a Igualada segons les fonts oficials està relacionat amb la meva persona, em veig amb l’obligació de demanar una rectificació de la informació incorrecta difosa per part de la conselleria de Salut als mitjans de comunicació.

Soc la primera infermera de l’Hospital d’Igualada que va ser detectada el dia 9 de març i que està relacionada amb el clúster familiar. Jo vaig ser contagiada per una font desconeguda, però ni jo mateixa ni ningú de la meva família hem viatjat a Itàlia, tal com s’ha difós en diferents mitjans de comunicació.

Avui, 20 de març, en una roda de premsa el secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha afirmat que el brot d’Igualada havia tingut origen en un dinar el passat 28 de febrer on es van contagiar diversos professionals sanitaris. S’ha especulat que jo vaig assistir a aquell dinar, però aquesta afirmació és falsa.

Pel que fa a la meva actuació com a professional sanitària, en el primer moment que vaig tenir símptomes de malaltia vaig anar al CAP. Allà no van sospitar que pogués tenir COVID-19 ni se’m va fer cap prova en aquell moment. Al CAP em van donar la baixa i no vaig tornar a treballar fins que no vaig tenir l’alta mèdica.

Crec que en tot moment vaig actuar correctament i no crec correctes les difamacions que circulen sobre alguna actuació imprudent per la meva part. També aprofito per donar ànims al personal sanitari i agrair la seva feina.

tornar_radioIgualada