icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La jornada Let’s clean Up Europe! convida els ciutadans d’Igualada a netejar de residus el riu Anoia

Diumenge, 10 de maig, a les 11h, es convoca tota la ciutadania a participar de la jornada Let’s Clean Up Europe! Una jornada de neteja, coordinada per Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), que se celebra a tot Europa i que té com a objectiu recollir els milions de tones d’escombraries que acaben rius, oceans, platges, boscos i altres espais de la natura, a l’hora que es dóna visibilitat a la problemàtica.

Let’s Clean Up Europe! vol aplegar les iniciatives locals en un únic esdeveniment que tindrà lloc el mateix dia a tot Europa. A Igualada, el departament de Medi Ambient, Energia i Sostenibilitat de l’Ajuntament, amb la col·laboració del CECI i d’AENA, ha organitzat una jornada popular amb marcat caràcter lúdic i oberta a la participació del conjunt de la població que servirà per netejar l’entorn del riu Anoia, des de sota del Pont de la Palanca (c/ del Rec amb c/ Joan Abad) i fins a arribar al Pont Nou de Montbui.

La jornada es planteja com una passejada per la vora del riu on, a mida que s’avançi, els participants podran anar recollint la brossa que vagin trobant al seu pas i, en la mesura del possible, l’hauran d’anar separant per tipologies: envasos, paper i rebuig. Així, alhora que contribuiran a mantenir net el seu entorn, els participants del Let’s Clean Up Europe! podran comprovar la quantitat de residus que s’aboquen al municipi.

L’activitat és oberta al conjunt de la població mitjançant inscripció prèvia. Tindrà lloc d’11h i 13h i els menors d’edat, hauran d’acompanyats d’un adult que se’n faci responsable. És recomanable que les persones participants duguin roba i calçat còmode i preferiblement impermeable, així com guants de protecció, gorra, crema solar i aigua per a les hores de més sol. L’organització proporcionarà bosses grosses i resistents per recollir la brossa així com també deixarà guants a tota aquella gent que no n’hagi portat. Al final de l’activitat els participants podran gaudir d’un refrigeri.

tornar_radioIgualada