icon_radio

RÀDIO

BLOG

‘La merceria’, nova proposta de lectura de Teresa Roig

ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -349-

LA MERCERIA de Teresa Roig (Columna, 2015)

Nova proposta literària per l’escriptora igualadina resident a Barcelona, Teresa Roig. Es tracta de la seva sisena novel.la on fa un retrat fi dedigne d’una clàssica família catalana en un trepidant viatge a través de tres generacions. ‘La merceria’, títol per aquesta novetat editorial, és publicada per l’editorial Columna del Grup 62, i és a la venda des del passat 14 d’octubre. Disposa d’un total de 364 pàgines. Publicada en format paper i llibre electrònic.

ARGUMENT

A la Barcelona de principis del segle XX, un pobre idealista salva un ric d’una mort segura. L’amistat que els uneix a partir de llavors li canvia la vida per sempre; a ell i a les futures generacions, ja que gràcies a aquell gest altruista aconsegueix obrir el negoci familiar que sempre havia somiat: una merceria. Però aquesta, a part de ser motiu de felicitat i el principal escenari de la seva vida, també es convertirà en l’origen de tots els seus maldecaps.

A ‘La merceria’ viurem de prop els fets històrics més significatius per a la ciutat i el país, així com els daltabaixos econòmics de la petita empresa familiar. Descobrirem que tota decisió té epercussions, que els diners no ho poden tot; coneixerem l’ambició, el dubte, l’enveja, l’odi, la por… I recordarem que l’única resposta a tots els problemes és l’amor.

TERESA ROIG PROPERAMENT AL ‘VOLS LLEGIR?’ DE RÀDIO IGUALADA I RÀDIO NOVA

L’escriptora d’origen igualadí i resident a Barcelona serà properament entrevistada en el programa de llibres de Ràdio Igualada i Ràdio Nova de Vilanova del camí, amb motiu d’aquesta novetat editorial, ‘La merceria’.

L’AUTORA

Teresa Roig (Igualada, 1975) col·labora des de jove en publicacions i ha obtingut diversos premis literaris pels seus contes. Després de treballar en el sector audiovisual, actualment es dedica a escriure. És autora de les novel·les històriques L’herència de Horst  (Alisis, 2007), Premi Setè Cel a la millor obra narrativa de l’any) i Pa amb xocolata (Alisis, 2008), on demostrava la seva habilitat per entrellaçar suspens històric amb històries humanes i properes. Amb El primer dia de les nostres vides (Proa, 2010, Premi Roc Boronat) va aprofundir en el retrat de la fràgil condició humana i es va consagrar com una nova veu del panorama literari en català. El blog de Lola Pons va ser la seva primera incursió en el gènere de la comèdia. AmbL’arquitecte de somnis ens endinsa en l’apassionant història de la casa Milà.

Font/enllaç: Editorial Columna (Grup 62)

Article/post 1260 – Vols llegir? – volsllegir.cat

tornar_radioIgualada