icon_radio

RÀDIO Els imperdibles

BLOG

La MICOD llança una campanya contra l’ús sexista de joguines

Amb l’eslògan “Que els Reis ens portin igualtat”, la campanya pretén conscienciar les famílies per no caure en estereotips de gènere a l’hora d’escollir regals.

La campanya ofereix 5 consells bàsics a les famílies: ajudar als infants a fer la carta als Reis animant-los a incloure joguines no estereotipades del seu gènere; escoltar els seus desitjos i emocions sense negar-los ni ridiculitzar-los; explicar-los que molts anuncis i catàlegs de joguines són discriminatoris i per què; evitar els jocs violents i escollir els que transmeten valors com el respecte, l’empatia i la solidaritat; i buscar articles i joguines que presentin diversitats d’origen i d’identitat.

Des de la MICOD recorden que encara existeixen tòpics com ara que el blau és de nens i el rosa de nenes, que les nenes juguen a nines i cuinetes i els nens a pilota i amb cotxes i això limita la imaginació dels infants, els impedeix créixer lliurament i els transmeten uns estereotips sexistes. Amb aquest motiu, es vol fomentar que les famílies ajudin als infants a qüestionar-se aquests rols i educar-los en la igualtat i en la llibertat.

La campanya es difondrà a través de les xarxes socials i en tòtems instal·lats als set municipis de la Conca d’Òdena.

tornar_radioIgualada