icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La mobilitat sostenible i el llenguatge sexista, entre els temes dels Premis Igualada Recerca Jove

El desenvolupament d’un pla de mobilitat sostenible per a la capital de l’Anoia, el llenguatge discriminatori envers les dones, el cub de Rubik o els camps nazis són alguns dels temes dels treballs reconeguts pels Premis Igualada Recerca Jove, destinats a estudiantat de Batxillerat i Formació Professional, que s’han lliurat aquest dimarts 15 de juny a l’exterior del Campus Universitari Igualada-UdL.

En total, reconeixen la tasca de 10 joves de la comarca, 6 nois i 4 noies. A més, el Col·legi Professional d’Enginyers Tècnics Industrials i Graduats de Manresa ha atorgat el premi Pere Carles al millor treball de final de grau en l’àmbit de l’Enginyeria a un treball sobre la creació d’un sistema de detecció i avís d’accidents de bicicleta.

Pel que fa als millors treballs de recerca de batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior en l’àmbit científic i tecnològic, els guardons han estat per a dos estudiants de l’IES Pere Vives Vich.

El primer premi se l’ha endut Josep Domènech Orga amb el treball “El cub de Rubik” i, el segon, Abimael Campillo Garcia amb “Estudi del comportament d’Escherichia coli i de Bacillus megaterium a l’interior d’un camp elèctric. Valoració de la resistència elèctrica i de la distribució d’ambdós bacteris dins del camp elèctric”. En aquesta categoria també s’han atorgat dos accèssits: un per a l’estudiant Nil Puiggròs Cuadors, de l’Escola Pia d’Igualada, amb el treball “Determinació de resveratrol per HPLC en productes vinícoles locals i regionals” i l’altre per a Marc Colomer Xaus, de l’IES Joan Mercader, amb “Sudokus. Creació d’un mètode i un algoritme de resolució”.

En la modalitat social i humanística, els premis s’han concentrat a l’IES Joan Mercader. Aina Carriques Balcells, amb el treball “El llenguatge discriminatori envers les dones”, s’ha endut el primer premi i Elena Balici, MB “La tecnologia augmenta la felicitat?, el segon. I en l’àmbit artístic, Jordana Boet Solsona, de l’IES Joan Mercader, ha rebut el primer premi pel treball “Creació d’una col·lecció de moda”.

tornar_radioIgualada