icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La música, la cuina i la tradició centraran els nous debats del cicle “Diàlegs Capitals”

Aquesta iniciativa, emmarcada en la Capitalitat de la Cultura Catalana 2022, proposa abordar diferents temes d’actualitat a través d’un diàleg entre experts locals i pensadors d’àmbit nacional. El primer “Diàlegs Capitals” d’aquest segon quadrimestre de l’any tindrà lloc el 19 de maig a l’Escola/Conservatori Municipal de Música d’Igualada, sota el títol “La música salvarà el món”. En un diàleg moderat per Quico Tretze, Clara Peya i Carles Viarnés, compositors i pianistes, compartiran la seva visió de la música, els seus processos creatius i el paper que juga en la nostra societat. Una conferència – concert que permetrà fer una immersió en un univers en què paraules i música es fusionaran per revelar la seva visió artística del panorama musical.

El següent Diàlegs Capitals es celebrarà el dia 4 de juny, en el marc del festival Vadefoodies: “La cultura a la taula”. Amb el reconegut cuiner David Andrés i moderat per Judith Càlix conversaran sobre la gastronomia com un element cabdal i definitori de la cultura, una via més d’expressió que ens relaciona amb el nostre entorn i costums.

Coincidint amb la Festa Major d’Igualada, el Diàlegs Capitals del mes d’agost tractarà sobre la tradició amb els antropòlegs Manuel Delgado i la igualadina resident a Anglaterra Àngels Trias, que va obtenir el seu doctorat en Antropologia Social per la Queen’s University de Belfast pel seu treball sobre l’intercanvi econòmic al Japó contemporani. Àngels està especialitzada en antropologia econòmica, visual i de gènere i fa recerca etnogràfica al Japó i Europa. Abordaran qüestions com quin paper juga la tradició i la festa a la nostra societat. Tindrà lloc el dilluns 22 d’agost.

tornar_radioIgualada