icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La Policia Local inicia una campanya de control de patinets elèctrics

La setmana vinent, el cos policial d’Igualada, de forma coordinada amb el Servei Català de Trànsit, començarà una campanya de control específic de patinets elèctrics.

Paral·lelament, també es durà a terme una campanya pedagògica per recordar les principals normatives que cal seguir quan s’utilitzi aquest vehicle, com ara: velocitat màxima de 25 km/h, una persona per patinet, prohibit per les zones de vianants i les voreres, a la nit, obligatori portar llums, obligatori respectar les normes i senyals de trànsit, utilitzar casc i passar controls d’alcoholèmia i drogues si fos necessari, i prohibit utilitzar el mòbil o circular amb els auriculars posats.

La regidora de Governació de l’Ajuntament d’Igualada, Carlota Carner, declara que “cal ser contundents amb el seu compliment, donat que, com a vehicle de mobilitat personal que conviu dins la ciutat com a element de transport, pot suposar un greu perill, sobretot pels vianants i pels propis conductors del patinet”.

Des del consistori igualadí també afirmen que cal aplicar sancions quan sigui necessari. Aquestes poden anar de 100 € a 1000 € depenent de la gravetat de la infracció.

La regidora de Governació ha destacat que l’Ajuntament d’Igualada està a favor de la mobilitat sostenible que promouen les noves formes de transport, com l’ús del patinet elèctric, però que alhora cal continuar sent contundents contra les conductes incíviques.

Alhora, Carlota Carner, ha comunicat que s’està fent una campanya específica de controls d’alcoholèmia.

tornar_radioIgualada