icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La proposta del pressupost municipal 2023 presentada pel govern de Junts preveu un increment en polítiques d’habitatge d’un 15% i una partida que supera el milió d’euros

Junts per Igualada explica que el govern liderat per Marc Castells està fent una aposta per impulsar la transformació del parc d’habitatges de la ciutat. Ja son una vintena de pisos que estaven buits i sense cap ús, i que gràcies a incentivar a molts propietaris per rehabilitar habitatges a través de l’atorgament d’una subvenció de fins a 20.000€ per habitatge s’ha pogut dur a terme. L’aposta per enguany és encara major, incrementant a 500.000 euros la partida per aquesta finalitat per tal d’arribar al màxim de pisos possibles. Amb aquesta política, s’aconsegueix recuperar habitatges i a més incorporar-los a la borsa de lloguer assequible durant els primers cinc anys.

En aquesta aposta per la rehabilitació i l’habitatge, també hi ha una oportunitat clau en els fons Next Generation. De fet, el govern de Junts ja hi ha presentat un projecte que preveu una actuació d’11 milions d’euros per tal de millorar l’eficiència energètica d’habitatges de la ciutat on hi viuen persones en situació de vulnerabilitat.

A més, en la presentació de la proposta de pressupostos pel 2023, l’alcalde Castells ja ha avançat que les polítiques d’habitatge hi tindran un pes molt important, amb un increment del 15%, sent una de les línies estratègiques principals de l’acció de govern.

En definitiva, un compromís ferm en transformar la ciutat a través de la millora del seu parc d’habitatge, invertint recursos propis de l’Ajuntament però també trucant a les portes per obtenir finançament extern. Perquè invertir en habitatge és invertir en les persones.

tornar_radioIgualada