icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La recuperació de les processons al barri de Fàtima centra la Setmana Santa a Igualada

Després de dos anys d’aturada per la pandèmia i les seves restriccions, Igualada viurà als carrers del barri de Fàtima les tradicionals processons de Setmana Santa, començant Dijous Sant, prosseguint Divendres Sant i fins el Diumenge de Pasqua.

El germà major de la confraria de ‘Jesús Nazareno, María Santísima de los Dolores y Santo Entierro’, Tomàs Marquez, declara en el programa de la Setmana Santa que “hem viscut dos anys molt durs i seguim vivint aquesta dura realitat anomenada covid19 amb les seves variants. Ens ha deixat gent molt estimada i apreciada en el nostre estimat barri i als voltants, però de tot cop n’hem de sortir més forts”. El rector de la parròquia del barri, el P. Alejandro Enríquez, recorda que “el Barri de Fàtima té una manera molt peculiar de viure la Setmana Santa” i afegeix “Jesús surt al nostre encontre en els carrers i en les llars, en cada saeta cantada, en cada llàgrima vessada, en cada persona que ho deixa tot per caminar amb Jesús Natzaret.

Programa d’actes

Dijous Sant, a les 9 del vespre, Solemne Processó amb les imatges de ‘Jesús Nazareno’ i ‘María Santísima de los Dolores’.

Divendres Sant, a les 9 del vespre, Solemne Processó amb les imatges del ‘Santo Entierro y María Santísima de los Dolores’.

Diumenge de Pasqua, a les 12 del migdia, Processó de ‘Jesús Resucitado’. Totes les processons sortiran de la quasi-parròquia de Nostra Senyora de Fàtima (carrer de la Mare de Déu de la Mercè 8) i aniran acompanyades de la banda de cornetes i tambors de la confraria.

Concurs fotogràfic: “Ritus de Passió”

El Centre cívic de Fàtima i la Confraria, organitzen el concurs Ritus de Passió, del qual enguany ja és la 20a. edició. L’exposició serà del 30 de maig al 23 de juny, el 31 de maig s’inaugurarà, amb lliurament de premis a les 19h. Per trametre les fotografies (fins al 20 de maig), s’enviaran a través de correu electrònic a l’adreça centre.civic@aj-igualada.net sempre indicant el títol i les dades de contacte (Nom, cog nom, adreça, telèfon i NIF de l’autor). En l’assumpte indicar, “CONCURS FOTOGRÀFIC”: Ritus de Passió a Fàtima 2022″. També es poden portar en un CD o llapis de memòria en persona o correu certificat al Centre Cívic de Fàtima.

Oficis i celebracions de Setmana Santa als temples igualadins

Dijous Sant. 

Sants Oficis, la Cena del Senyor: A les 5 de la tarda, a Fàtima. A les 6, a la Soledat. A les 7, a N.S. de Montserrat. A 2/4 de 8 de la tarda, als Caputxins i a les  Carmelites. A les 8 de la tarda, a Santa Maria i a la Sagrada Família. Els temples estaran oberts fins a les 9 del vespre (Soledat), 10 del vespre (Carmelites) i 12 de la nit (Sagrada Família i Caputxins). Hi haurà Hora Santa a la Sagrada Família a 2/4 d’11 de la nit.

Divendres Sant.

Sants Oficis, la Passió i Mort del Senyor: A les 12 del migdia, a la Soledat. A 2/4 de 5 de la tarda, a les Carmelites. A les 5, a Fàtima. A les 6, als Caputxins. A 2/4 de 7, a Santa Maria. A les 7 de la tarda, a N.S. de Montserrat, i a les 8, a la Sagrada Família. També viacrucis a la Sagrada Família (2/4 de 10 del matí) i a Santa Maria i Caputxins (11 del matí).

Dissabte Sant. Sants Oficis, Vetlla Pasqual i Missa de Resurrecció: a les 8 del vespre, a Santa Maria, Sagrada Família i Fàtima. A les 9, als Caputxins. A les 10, a les Carmelites.

Diumenge de Pasqua: misses de Resurrecció a 2/4 de 10 del matí, Sagrada Família i Carmelites. A les 11 del matí, Soledat, N.S. de Fàtima i N.S. de Montserrat. A 2/4 de 12, Caputxins. A les 12, Sagrada Família i Pietat. A 2/4 d’1, Santa Maria. A les 7 de la tarda, Soledat, i a les 8, Sagrada Família.

 

tornar_radioIgualada