icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La regió sanitària de la Catalunya Central, on es troba emmarcada la Conca d’Òdena, avançarà a la fase 3 del desconfinament aquest dilluns

Ho ha confirmat aquest divendres el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la compareixença que du a terme per anunciar els canvis de fase. També s’afegeix a aquesta mesura la regió sanitària de Girona. L’anàlisi que en va fer el PROCICAT a començament de setmana es van fer arribar al govern espanyol i ara ja se n’ha donat el vistiplau.

L’avançament d’una fase a una altra de qualsevol territori es basa en la conjunció de múltiples factors. D’una banda, es continua constatant que es manté l’evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic –bàsicament, la incidència de nous casos i la taxa reproductiva efectiva. D’altra banda, també es valora l’impuls que s’ha donat a l’atenció primària per a la capacitat de diagnòstic i de seguiment de casos, amb la disposició de proves PCR. Aquest fet contribueix a considerar que és el moment per a fer aquest nou pas de fase.

En aquests moments, amb el canvi de fase de la Catalunya Central i Girona, només es quedaran en fase 2 les regions sanitàries de Lleida i Barcelona.

 

Aquests són alguns dels aspectes que canvien amb el pas a la fase 3:

  • S’eliminen les franges horàries i es poden fer trobades de fins a 20 persones.
  • Els comerços poden obrir sense límit de superfície, sempre que no se superi la meitat de la capacitat.
  • Bars i restaurants poden servir a l’interior i a la barra amb la meitat de la capacitat.
  • Discoteques i bars d’oci nocturn, amb un terç tot i que no es podran fer servir les pistes per ballar-hi. Les terrasses estaran limitades al 75 % de l’aforament.
  • Cinemes, teatres i auditoris, monuments i biblioteques poden obrir amb la meitat de la capacitat.
  • Els gimnasos, amb restriccions del 50 %, poden oferir classes dirigides.

 

Podeu consultar tot el que suposa entrar a la fase 3, aquí

 

tornar_radioIgualada