icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La Residència Pare Vilaseca d’Igualada licita la segona fase de les obres d’ampliació i reforma

Aquest dimecres l’alcalde d’Igualada i president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha presentat les obres d’ampliació i reforma de la Residència Pare Vilaseca, centre gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada. En aquesta, es reformarà la planta lila i s’ampliarà la capacitat total del centre a 159 llits, 7 llits nous, i comptarà amb una inversió de 2,6 milions d’euros.

El projecte de reforma de la Residència Pare Vilaseca d’Igualada, va iniciar amb una primera fase ara fa dos anys en la que es va construir la Sala Teresa Mimó, una sala d’actes polivalent que va entrar en funcionament el desembre de 2017. Ara, s’ha licitat la segona fase, amb un pressupost de 2,6 milions d’euros, en què es reformarà i ampliarà la planta lila de la residència per crear una nova unitat de psicogeriatria, la creació de tres noves habitacions dobles a l’antiga sala d’actes, la creació d’una nova sala per familiars i d’una sala d’estimulació cognitiva a la planta verda del centre. Aquesta ampliació permetrà augmentar també el nombre de places de la residència en 7 llits addicionals, passant dels 152 als 159.

Les obres, que iniciaran entre juny i juliol d’aquest any, tindran una durada de 15 mesos, així que podrien estar enllestides la tardor de 2020.

Per finançar el global de les dues fases de reforma, s’ha comptat amb un ajut de 230.000 € de la Diputació de Barcelona i ajuts concedits per la Fundació Bancària “la Caixa”, que en els exercicis de 2016, 2017 i 2018, han sumat 675.000 €. Aquests ajuts s’han complementat amb préstecs al llarg del termini de CaixaBanc i de l’Institut Català de Finances, signats recentment, per un import total de 2,2 milions d’euros.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha avançat també que s’ha formalitzat una petició a la Generalitat de Catalunya per tal que, després d’aquestes obres de millora, es puguin ampliar les places públiques de la Residència Pare Vilaseca d’Igualada. En un futur queda pendent també una tercera fase, que és la creació d’un nou edifici d’oficines per acollir els serveis centrals de CSSI, i la reforma de la planta groga de la residència.

tornar_radioIgualada