icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La Residència Pare Vilaseca inicia la teràpia amb nines adreçada a persones amb demència

Es tracta d’una teràpia d’intervenció no farmacològica poc coneguda fins ara, i que el centre gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada, Pare Vilaseca, ja l’està posant en marxa i està començant a donar resultats satisfactoris.

Aquesta teràpia utilitza la nina com un element simbòlic, no com a joguina, i permet generar dinàmiques que estimulen a la persona en diferents vessants. La iniciativa s’adreça a persones amb diagnòstic de demència en estadi moderat, les quals s‘ha demostrat que un 47,1% el perceben com un bebè real i, en aquest sentit, aquestes persones adquireixen un element amb el qual vincular-se i expressar les seves necessitats psicoafectives. D’aquesta manera, passen a ser persones a qui cuiden a ser persones que cuiden, reflectint rols del passat.

El nou projecte que ha posat en marxa la Residència Pare Vilaseca fomenta la comunicació i la interacció i pot reduir els estats de neguit, angoixa, agitació, agressivitat i deambulació erràtica incidint també en una reducció de la necessitat de l’ús de medicaments antipsicòtics.

tornar_radioIgualada