icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La Residència Pare Vilaseca posa en marxa un projecte d’alimentació per ajudar les persones amb dificultats per empassar

El centre ha iniciat el projecte “L’Aperitiu Sensitiu” que busca la inclusió i la correcta i segura nutrició de les persones amb disfàgia, és a dir, dificultat per empassar els aliments. El projecte té com a objectiu recuperar i recordar el sabor d’aliments quotidians que de vegades es perden quan una persona té alteracions en la deglució. Per fer-ho des de la residència han adaptat els aliments que presenten més possibilitat de patir ennuegaments, tot modificant la seva textura per aconseguir una aparença més real, homogènia i desitjable. Es conserva el seu sabor original sense risc de broncoaspiració, ja que no es modifica la consistència. Adaptant aquests aliments, els professionals de la residència han aconseguit que els residents amb disfàgia puguin gaudir de plats com musclos amb escabetx, espàrrecs amb maionesa, truita de patates, coca, o gelat, entre d’altres. Una alternativa de nutrició que repercuteix de forma positiva en el seu benestar i la seva autonomia.

tornar_radioIgualada