icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La residència Pare Vilaseca registra 30 defuncions, des del passat 19 de març

Entre el 19 de març i el 20 d’abril s’han produït 30 defuncions a la residència Pare Vilaseca, que tenien símptomes compatibles amb la Covid-19. Amb tot, d’aquests només s’han pogut confirmar 11 casos amb un test PCR positiu. Ara dues setmanes, ja es va informar des de l’Ajuntament que entre el 19 de març i el 8 d’abril la residència va haver de lamentar la mort de 16 residents que tenien símptomes compatibles amb la Covid-19, però només en una d’aquestes persones es va poder confirmar amb un test PCR positiu.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha donat aquestes dades de la residència igualadina, l’única de titularitat pública que hi ha a la Conca d’Òdena. També ha recordat que el passat 21 de març, els alcaldes i alcaldesses de la Conca van demanar un pla de contingència a les autoritats superiors per aplicar a les residències i als equipaments sociosanitaris del territori. Alhora, des de l’Ajuntament d’Igualada es van realitzar actuacions de desinfecció, lliurament de material i s’han fet tots els esforços possibles per gestionar la situació.  A més a més, el 8 d’abril es va sol·licitar al Departament de Salut suport hospitalari a les residències de la Conca d’Òdena.

En resposta d’aquesta sol·licitud, el Servei Català de la Salut ha informat de les actuacions dutes a terme. En primer lloc, es realitza visita diària als residents per a control de símptomes, valorar aïllament i coordinar les actuacions sanitàries amb el personal dels centres per part de l’EAP Igualada Nord i un equip de facultatiu i infermeria per a cadascun dels centres. També s’han sectoritzat per plantes les dues residències i s’hi ha fet higienitzacions. Als residents, se’ls han fet proves de PCR i s’ha subministrat oxigenoteràpia als residents segons necessitat clínica.

El Servei Català de la Salut també ha afirmat que es va rebent material segons comandes i disponibilitat i pel que fa al personal intern se’ls va realitzant determinacions i se’ls va impartint sessions de formació. Alhora, s’han realitzat visites de l’equip de Salut Pública i Metges Sense Fronteres per revisar circuits, proposar millores i aconsellar accions. Així mateix, s’ha establert la coordinació dels equips d’atenció de les residències amb l’hospital per treballar criteris de trasllat. Des de les residències s’ha treballat i es treballa de forma conjunta amb l’hospital i es manté la comunicació constant per tal de fer el seguiment dels casos més greus i valorar de forma conjunta la millor actuació en cada cas.

Pel que fa als tests que es van reclamar també des del primer dia, des del consistori s’ha afirmat que segons la informació rebuda Salut ja els ha aplicat a la totalitat de les persones residents i que els està fent als treballadors. Tanmateix, des de la direcció dels centres es continua reclamant que s’administrin tests també al personal del SAD, servei d’atenció domiciliària, al qual encara no s’ha fet cap test.

 

tornar_radioIgualada