icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La RFEP aprovarà aquest dissabte una OK Lliga de 16 equips sense play-off

A l’assemblea ordinària de l’any passat de la Reial Federació Espanyola de Patinatge (RFEP), precisament el punt estrella va ser la reincorporació del sistema de play-off. Els clubs el van aprovar com un regal per poder promocionar l’hoquei patins. Per desgràcia, la crisi sanitària va motivar que no es pogués disputar cap partit de postemporada, que a més hi estaven immersos tots els equips. La suspensió a correcuita el passat mes de març va provocar que no es produís cap descens i que pugessin els campions dels dos grups de l’OK Lliga Plata: el Mataró i el Vendrell.

És per això que l’OK Lliga de la temporada vinent passarà a tenir 16 equips en comptes dels 14 que hi havia a la passada. Per al president de l’Igualada HC, Manel Burón, no acabar amb play-off “és un error”. Reconeix que és cert que no se sap com pot evolucionar la pandèmia i si és possible que se supenguin algunes jornades, però a ell li hagués agradat que s’hagués intentat mantenir. Amb tot, assegura que “queda el consol que de cara a la temporada 2020-21 hi ha la intenció de recuperar-lo per fi i que ja s’hi quedi”.

Un dels grups de pressió que té l’hoquei patins estatal és l’Associació de Clubs. Malgrat tot, el president igualadí assegura que no acaba de tenir prou força en les decisions que es prenen perquè “l’assemblea de la RFEP està formada per molts altres membres i la part que concerneix als equips de l’OK Lliga és molt petita. Tot i que intentes negociar, qui controla la competició segueix sent la federació”.

Un altre dels punts és que la crisi sanitària va provocar que no s’hagués pogut celebrar la Copa del Rei, que s’havia de disputar a la Corunya el passat mes de març. Aquesta competició, que correspon a la temporada passada, no s’ha suspès sinó que està prevista que es disputi la setmana abans que comenci la pròxima OK Lliga, del 17 al 20 de setembre Ara bé, tampoc queda gaire clar que si es podrà arribar a jugar. El que no vol Manel Burón és que no els avisin a les setmanes prèvies per la dificultat que presenta programar un viatge a Galícia.

L’OK Lliga masculina 2020-21 està previst que comenci el 26 de setembre i que s’acabi el 29 de maig en un campionat de 16 equips amb format de tots contra tots.

Foto arxiu: Xavier Garcia

tornar_radioIgualada