icon_radio

RÀDIO

BLOG

‘La Roser i la fàbrica’, nou poemari de l’igualadí Lleonard del Rio

ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -350-

‘LA ROSER I LA FÀBRICA’ de Lleonard del Rio (Parnass Ediciones, 2015)

Escriptor, periodista i rapsode. Aquestes tres facetes caracteritzen la figura d’una personalitat cultural ben traçada. Un persona que sent passió pel que realitza i ja fa una bona colla d’anys que ho demostra. L’igualadí Lleonard del Rio presenta en aquesta tardor del 2015 un nou fruit del seu treball com a poeta i rapsode, ‘La Roser i la fàbrica’, un compendi de poemes que conformen una història senzilla. Un relat d’amor entre una noia, la Roser, i en Francesc, un empleat de fàbrica. L’autor ha sabut alternar amb encert el ritme frenètic de la feina quotidiana de l’obrer amb els moments de solaç dels dos joves.

El llibre és publicat per ‘Parnass Edicions’. Pròleg de Josep Miserachs i Nadal, i amb il.lustracions de Jordi Llucià i Martí. ‘La Roser i la fàbrica’ va ser presentat en un acte públic a mitjans del mes de setembre de 2015 a la Sala Auditori de la Biblioteca Central d’Igualada.

ARGUMENT

La història és escrita en forma de dietari. Els poemes son un recull d’impressions d’un personatge jove, anomenat Francesc, en un curt però important moment de la seva vida: un canvi de feina a la fàbrica i el seu enamorament de la Roser; una circumstància que suposarà un feliç esperó en el seu món. Una història senzilla, que segons l’autor, en Lleonard del Rio, pretén ser simpàtica i atractiva, procurant explicar de forma àgil, jovial i amb una punta d’emotivitat.

LLIBRE POEMARI DEDICAT A JOSEP MISERACHS

En el moment d’estar aquesta novetat editorial en premsa, el prologuista d’aquest ‘La Roser i la fàbrica’, en Josep Miserachs i Nadal, va morir. En Miserachs era en aquest moment, regidor d’Entorn i Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, i l’autor d’aquest poemari li dedica unes sentides paraules d’agraïment per la seva aportació en redactar el pròleg de llibre. EnLleonard del Rio, escriu: “Lamento fondament la seva pèrdua, perquè ha estat un bon polític, fidel al país, enamorat de la cultura, de la seva ciutat, Igualada, i un gran amic”.

D’aquest pròleg, en Josep Miserachs expressa el següent: “En uns moments de dictadura digital, de veritats virtuals i de vida accelerada, apareix un nou llibre de poesia d’en Lleonard del Rio. És un regal que ens calia: un llibre de poesia amb efectes balsàmics en un món eixelebrat i poc subtil. En aquesta hora greu, en què tot és immediat i ningú no té paciència per a la paraula madura i tranquil.la, un llibre de poesia és un analgèsic que ens cura amb metàfores, sentiments i subtileses insinuades”.

LLEONARD DEL RIO, ENTREVISTAT AL ‘VOLS LLEGIR?’ DE RÀDIO NOVA I RÀDIO IGUALADA

Lleonard del Rio serà entrevistat en el programa de llibres de Ràdio Nova i Ràdio Igualada, ‘Vols llegir?’, en l’edició 4 de la onzena temporada, el dilluns dia 19 d’octubre en la seva emissió a la ràdio vilanovina i el divendres dia 23 a la sintonia de Ràdio Igualada. Posteriorment, aquesta entrevista estarà disponible en format podcast en aquest mateix article.

L’AUTOR

Lleonard del Rio, nascut a Igualada l’any 1942, és escriptor i periodista. Ha desenvolupat la seva carrera periodística en mitjans locals com Ràdio Igualada, ‘Igualada, periòdic de l’Anoia’ i ‘L’Enllaç’. També ha exercit de corresponsal en diferents mitjans informatius. Autor i director de la col.lecció ‘Anuari Igualadí’ (1980-1987) i d’altres publicacions, entre elles ‘El Trumfo’. Des del 1996 s’ha dedicat a la composició poètica, havent publicat set poemaris fins el moment, inclòs aquest darrer titulat ‘La Roser i la fàbrica’. Altres títols publicats: ‘Versos de badana’ (1999), ‘Aigua vermella’ (2002), ‘Pell tèbia’ (2003), ‘Alboradas’ (2005), ‘Gresol de focs’ (2008) i ‘Estimada Coni’ (2013). Guardonat amb diverses distincions culturals, artístiques i associatives, l’any 2009 setze entitats artístiques li van dedicar un gran festival d’homenatge ciutadà.

Font/enllaç: Parnass Edicions

Article/post 1262 – Vols llegir? – volsllegir.cat

tornar_radioIgualada