icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La seguretat ciutadana enfronta govern i oposició. L’oposició acusa el govern d’improvisar, i el govern respon que es fa oportunisme polític i demagògia d’un tema molt sensible

El ple municipal va evidenciar un enfrontament entre els partits de l’oposició i el govern municipal en matèria de seguretat ciutadana. Una moció presentada per Igualada Som-hi va provocar el debat, retraient al govern de Junts que no hagin elaborat el Pla Local de Seguretat. La moció es va aprovar amb els vots d’Igualada Som-hi, ERC, Poble Actiu i Ciutadans. En aquest punt, el portaveu d’Igualada Som-hi va acusar al govern municipal de no fer allò que va prometre que faria, i d’improvisar constantment, també en matèria de seguretat ciutadana. Igualada Som-hi va estendre la mà al govern per poder aprovar el Pla Local de Seguretat, i planificar el futur en aquesta matèria.

En aquest punt, la tinenta d’alcalde de governació, Carlota Carner, va acusar a Cuadras de fer demagògia, i d’oportunisme polític d’un tema tant sensible com la seguretat ciutadana. Carner va explicar que la contractació de vuit nous agents de la Policia Local no s’improvisa, en tot cas es planifica. Pel que fa el Pla Local de Seguretat, la tinenta d’alcalde va recordar a Cuadras que ja es podia haver elaborat l’any 2003 quant l’Entesa per Igualada governava a la ciutat. La tinenta d’alcalde va anunciar que l’any que ve aprovaran el Pla Local de Seguretat. Al mateix temps, va apuntar que les xifres de delictes a la ciutat respecte el 2019 han baixat a Igualada.

Per la seva banda, ERC demanava que s’escolti els veïns i veïnes, i que no es faci veure que no existeix cap problema de seguretat ciutadana. Els republicans han demanat ampliar la Junta de Seguretat Local.

Des de Poble Actiu han volgut agrair la feina de les associacions de veïns, i retreu al govern que les hagi menystingut. Poble Actiu també demana ampliar la taula de seguretat. El regidor de la formació, Pau Ortínez, va reclamar que no es perdi de vista l’arrel del problema, i va fer esment a les retallades i els pocs recursos de la sanitat pública per fer front als problemes de caire de salut, especialment els de salut mental.

 

tornar_radioIgualada