icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La Síndica d’#Igualada atén 109 casos durant el 2018, on les multes tornen a liderar les queixes

La Síndica Municipal de Greuges de la capital de l’Anoia, Rosa Sánchez, ha presentat aquest dimarts, en el transcurs d’un ple extraordinari, la memòria d’activitat de l’any passat. En total, al llarg del 2018, Sánchez ha abordat 109 casos, 8 més que l’any 2017, dels quals 68 han estat queixes i 40 consultes. També consta durant el 2018 una recomanació d’ofici i un expedient anul·lat. Els àmbits de gestió municipal que més casos van concentrar van ser Qualitat Urbana, amb un total de 25, i Multes, amb 21. De tots els casos que han arribat a les seves mans, la Síndica Municipal de Greuges d’Igualada, ha volgut destacar dos que encara estan per resoldre des de fa gairebé tres anys. Es tracta de dues persones que van patir cremades de les colles de diables durant la Festa Major d’Igualada i ningú se’n vol fer càrrec.

D’altra banda, la Rosa Sánchez ha explicat també que un dels temes que preocupa la ciutadania és el civisme, especialment relacionat amb els animals de companyia. En aquest sentit, la Síndica proposa que a banda de sancionar els propietaris quan sigui necessari també se’ls aporti més informació. Una altra de les propostes de la Síndica Municipal de Greuges d’Igualada passaria per crear nous espais d’oci per als joves i que així aquest col·lectiu no utilitzi els parcs infantils per fer “botellón”.

Durant el ple de presentació de la memòria d’activitats del 2018 de la Síndica Municipal de Greuges d’Igualada, les diferents formacions polítiques han agraït la tasca duta a terme per Rosa Sánchez. En aquest sentit, l’alcalde Marc Castells ha assegurat que es tracta d’una figura clau.

Les actuacions de la Síndica són gratuïtes per a tothom i es duen a terme vetllant especialment per la intimitat de les persones, actuant sempre en base als principis d’equitat, independència, bona fe i legalitat. Els interessats a contactar-hi ho poden fer de dilluns a divendres, de 8 a 15h al telèfon de l’ajuntament d’Igualada 93 803 19 50, extensió 2553, i al correu electrònic sindicatura@aj-igualada.net.

tornar_radioIgualada