icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La sindicatura de greuges d’Igualada tanca el 2023 amb 117 peticions, i demana al ple més recursos per donar respostes més eficients a la ciutadania

La Síndica Municipal, Rosa Sànchez, ha presentat al ple d’aquest mes de juny la memòria d’activitat corresponent a l’any passat. De les 117 peticions que ha gestionat la sindicatura 79 corresponen a queixes, 36 a consultes, assessorament i informació, i 2 actuacions són d’ofici.

Com a curiositat, la sindicatura ha rebut la majoria de les peticions, el 60%, de manera presencial. La resta ha estat via email o telefònica amb un 26% i 14% respectivament.

El departament de Serveis jurídics de l’Ajuntament és qui ha rebut la gran majoria de queixes. Aquesta dada s’explica perquè en la majoria de casos i en últim terme, el departament ha de dirimir sobre la resposta que ha d’arribar al ciutadà. La resta de departament que acumulen més queixes és urbanisme, mobilitat i Policia Local.

La Síndica, Rosa Sànchez, ha explicat que les 117 accions del 2023 han derivat amb moltes més accions que s’han impulsat des de la sindicatura. Sànchez reclama a l’administració més celeritat per resoldre els casos que els reclama la sindicatura municipal de greuges, i aquelles queixes que presenten els ciutadans. Al mateix temps, la Síndica reclama més recursos per ser més eficaç.

Rosa Sànchez també ha alertat del problema d’habitatge que hi ha a Igualada i a d’altres ciutats del país, i adverteix que hi ha persones que viuen en condicions no acceptables. És per aquests motius que demana que es facin polítiques per pal·liar aquesta situació, malgrat reconèixer que el govern municipal ja ha impulsat un seguit d’accions que van en aquesta línia.

tornar_radioIgualada