icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La situació a la Conca d’Òdena, cada cop més esperançadora

La situació a la Conca d’Òdena cada vegada és més esperançadora, malgrat que ningú no es pot relaxar, ha declarat l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, a la compareixença dels dimecres a l’Ajuntament d’Igualada.

Acompanyat com sempre pels sis alcaldes restants de la Conca, Castells ha enviat un missatge a l’optimisme. I és en que aquesta darrera setmana només s’han produït 10 defuncions al territori, el que suposa “una taxa de mortalitat biològica de normalitat”.

En un altre sentit, l’alcalde ha explicat que dels 211 llits que hi ha a l’Hospital d’Igualada, n’hi ha 77 de lliures i 23 que estan ocupats per pacients amb Covid-19, així com 5 persones a la UCI que han donat positiu de la malaltia. Això sí, Marc Castells ha afirmat que “no baixen els casos positius a l’Atenció Primària, però hi ha la bona notícia que s’estan donant quadres clínics que fan que no requereixin anar a l’hospital”. És per tot plegat que ha tornat a fer un prec perquè es facin “tests de manera massiva per poder aïllar a les persones encomanades. És l’única manera de resoldre l’epidèmia”.

 

Satisfacció amb la ciutadania

Castells ha afirmat que “en la pitjor situació, hem pogut veure la millor versió de la Conca d’Òdena”, precisament el dia que es compleixen dos mesos de l’inici del confinament perimetral que va patir aquesta zona, a causa de l’epidèmia de coronavirus. Els responsables dels municipis afectats han volgut posar en valor el comportament cívic de la ciutadania, “que ens ha permès entrar en una fase que s’apropa molt al control d’aquesta epidèmia que ens ha tocat viure”.

Els alcaldes i alcaldesses també han destacat que “la unitat amb què hem treballat les administracions locals és un exemple a seguir; el fet que set ajuntaments governants per cinc forces polítiques diferents puguin fer aquest exercici d’unitat, de transparència, de comunicació veraç i eficient, es tradueix en un dels instruments que ens servirà de cara al futur, que és l’Aliança per la Conca”. Marc Castells ha destacat que aquesta unitat dels ajuntaments amb els agents socials i econòmics ha de permetre que la Conca pugui afrontar l’emergència social i el procés de reactivació econòmica per poder tornar a la normalitat sent novament un territori d’oportunitats.

Els alcaldes i alcaldesses també han destacat que en la reunió de dilluns amb el president de la Generalitat, Quim Torra, li van traslladar el fet que “la Conca ha viscut d’una manera impactant un episodi que ens ha afectat molt profundament i, per tant, requerim d’ajudes i plans especials que ens permetin tirar endavant els projectes que requereix el nostre territori de cara al futur”.

Marc Castells també ha anunciat que els ajuntaments de la Conca repartiran la setmana vinent al voltant de 14.000 mascaretes entre els ciutadans i ciutadanes majors de 65 anys. La distribució d’aquest material de protecció és possible gràcies a la donació d’una empresa de la zona. Finalment, els alcaldes i alcaldesses han anunciat que celebraran noves reunions amb els principals responsables de les administracions catalanes i que ja s’han sol·licitat trobades amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i amb la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

 

tornar_radioIgualada