icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La UEA demana a l’administració una resolució immediata que garanteixi els drets dels treballadors que no es poden desplaçar al lloc de feina pel confinament

La Unió Empresarial de l’Anoia (UEA), després de diverses reunions i peticions, ha decidit fer un pas més i enviar una carta al govern català i al de l’Estat Espanyol en relació a una de les demandes que més es reclama des del teixit empresarial: una solució i resposta immediata per saber en quina situació laboral es troben els treballadors que no es poden desplaçar al lloc de feina degut al confinament de la Conca d’Òdena.

La demanda afecta als treballadors per compte aliè i per compte propi que tenen el seu domicili a Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui o Òdena i que, en les circumstàncies actuals d’estat d’alarma i la zona de confinament que viu la Conca d’Òdena, estiguin obligats a acudir al seu centre de treball i no puguin fer‐ho. Així mateix, també afecta als treballadors que viuen fora dels quatre municipis confinats i que no poden accedir als seus llocs situats en empreses de dins la zona afectada.

La demanda feta per la UEA, on es sol∙licita un solució àgil, ferma i immediata, reforça i es suma a la mesura reclamada amb insistència pels alcaldes i alcaldesses de la Conca d’Òdena. En aquest sentit, des de la UEA s’agraeix a tots els batlles d’aquestes quatre poblacions la seva perseverant insistència en reclamar una solució per als treballadors afectats.

La patronal anoienca celebra que, segons l’alcalde igualadí, la Generalitat ja hauria signat la resolució sobre aquest tema i ara s’està a l’espera de l’autorització del Govern Central per poder‐la publicar al DOGC i fer‐la efectiva. Un resolució que determinaria, segons les conselleries d’Interior i de Salut, que els treballadors afectats tindrien baixa reconeguda des del passat dia 12 de març.

tornar_radioIgualada