icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La UEA signa un manifest de suport als autònoms de l’Anoia

Des de la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) han signat un manifest que han enviat a les conselleries de la Generalitat i al Ministeri d’Indústria del govern espanyol.

Des de la UEA han explicat que estan treballant per donar servei a les empreses, estar al seu costat, escoltar-les, informar-les i ens trobem amb una tasca complicada degut a l’allau d’informació i la poca concreció que es dona a les necessitats i realitat d’empreses i treballadors.

Un dels temes importants és que, tal com han assegurat des de la patronal, es troben sobretot amb petits empresaris i autònoms que des del passat dia 13 de març no poden accedir al seu lloc de treball degut a què tenen el seu habitatge fora de l’àrea de confinament o a l’inrevés amb el lloc de treball fora de l’àrea de la Conca. També alguns  establiments que s’ han vist forçats a tancar des que el RD 8/2020 va decretar l’estat d’ alarma i suspendre algunes activitats, o els que senzillament no poden treballar per la malaurada situació actual de crisi sanitària.

 

Manifest:

– Que la moratòria de la quota dels autònoms es converteixi en una suspensió de la mateixa, amb efectes retroactius per la que ja s’ha pagat ara a 31 de març.

– Que les administracions accelerin el pagament de les seves factures al col·lectiu Autònoms.

– Un aplaçament del pagament d’impostos i tributs generals.

– Que es tinguin més en compte els autònoms societaris en les ajudes i prestacions.

– Que les entitats bancaries o ICF o ICO puguin fer un avançament o préstec de les factures emeses i pagares dels autònoms dels darrers mesos sense interessos.

– Suport en l’endarreriment de les seves factures d’electricitat, aigua….

– Flexibilitzar les condicions i el % de pèrdues per poder presentar cessament d’activitat.

– Donem suport a totes les mesures sol·licitades des de l’ATA (Asociación de Tabajadores Autónomos) https://ata.es/ata-propone-nuevas-medidas-economicas-para-salvar-a-los-autonomos/

– Especialment per l’excepcionalitat del cas de la zona confinada dins la Conca d’Òdena, cal que es pugui tenir en compte que d’un dia per l’altre bona part d’autònoms i professionals no van poder desenvolupar la seva activitat, parcialment o totalment i proporcionar una ajuda especial a aquest col·lectiu.

Lamentem enormement que els autònoms i caps d’empreses del nostre territori, que han lluitat i han estat sempre al capdavant de l’activitat empresarial del país, donant llocs de feina a bona part de la població, es vegin desprotegits d’aquesta manera per part de l’administració.

Ens fa vergonya, com a entitat empresarial, veure el menysteniment i el desconeixement que es té d’aquesta realitat productiva i empresarial del nostre territori, fonamentat en autònoms i micro i petites empreses. Lamentem la inconsciència de no aportar ajudes i suport real pensant, potser, que quan aquesta situació remeti es pugui reprendre l’activitat com si no hagués passat res quan en realitat el risc que hi ha és que aquest teixit empresarial corre el perill de desaparèixer.

És per tot això que exigim que es tingui en compte aquesta petició.

Atentament

Joan Domènech

President de la Unió Empresarial de l’Anoia

tornar_radioIgualada