icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

La Unitat d’Atenció a les víctimes de violència de gènere dels Mossos d’Esquadra a Igualada “la persona afectada, primer ha de prendre consciència que és víctima, i no normalitzar-ho”

Aquesta unitat especialitzada dels Mossos d’Esquadra han explicat a Ràdio Igualada que un dels passos més complicats que ha de fer una persona que és víctima de violència masclista és acceptar-ho. La Cristina, agent de la unitat a la ciutat d’Igualada, ha comentat que moltes vegades les afectades normalitzen la seva situació, i per tant no fan el pas per denunciar-ho. Des de la Unitat d’Atenció a les Víctimes de violència masclista dels Mossos es treballa transversalment amb altres estaments com la fiscalia o serveis socials per oferir la millor de les solucions. Una de les agents de la unitat comenta que tothom pot adreçar-se a la comissaria, ja sigui perquè és víctima, però també si són familiars, amics o coneguts d’una persona que està passant per aquesta situació.

Un dels consells que des dels Mossos d’Esquadra es donen a les persones que estan sent víctimes d’agressions físiques o psíquiques, es recomana que es tanquin en una habitació per evitar l’entrada de l’agressor i alertin els veïns. Es desaconsella tancar-se llocs com la cuina o el garatge on hi hauran estris de cuina o eines.

tornar_radioIgualada