icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

La unitat de patologia de mama de l’Hospital d’Igualada, al 14è congrés català de Patologia mamària

El congrés es va fer a Vilafranca el dia 5 de juny, mentre que el 23è Curs Intensiu els dies 3 i 4 de Juny amb una amplia representació de metges i infermeres de la Unitat Funcional de Patologia de Mama del Hospital d’Igualada.

El Dr. Josep M Abad Director del Curs Intensiu des de fa 23 anys va moderar una taula rodona sobre Patologia Mamària de risc, la Dra. Laura Cusiné, la Dra. Isabel Aznar i la Sra. Laura Granados (infermera de quiròfan) van presentar un pòster sobre una tècnica anestèsica local prèvia a la intervenció quirúrgica a pacients amb patologia de mama tan benigne com maligne i que bloqueja els nervis que innerven la mama, amb molt bons resultats i que permeten que la pacient vagi a casa el mateix dia de la intervenció.

La Sra. Assumpta Espinagosa (gestora de casos de la Unitat Funcional de Mama)  i la Dra. Neus Juanmartí van presentar un pòster sobre els resultats del Programa de Cribratge de Càncer de Mama a la comarca de l’Anoia. Aquest programa que té una excel·lent participació i molt bons resultats en la detecció de càncer de mama. Així mateix les Dres. Marina Molinete, Laia Pons i Judith Martínez van presentar l’experiència de la Unitat en pròtesis de mama trencades i la repercussió de la silicona sobre els ganglis de l’aixella.

El Congrés va ésser un èxit organitzatiu i de participació. La representació anoienca va ésser qui més pòsters va presentar i va participar activament en totes les sessions.

tornar_radioIgualada