icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’abstenció d’Igualada Som-hi permet l’aprovació del pressupost 2021 a l’Ajuntament d’#Igualada

El pressupost de l’Ajuntament serà de 60,3 milions d’euros, mentre que el pressupost consolidat, que inclou també les societats municipals, els organismes autònoms i el Consorci Sociosanitari d’Igualada, arribarà a 71,7 milions. El pressupost s’ha aprovat amb els vots a favor del govern, i gràcies a l’abstenció d’Igualada Som-hi. ERC, Poble Actiu i C’s han votat en contra.

El portaveu d’ERC, Enric Conill va justificar el vot contrari explicant que no poden donar suport a un pressupost continuista quan la ciutat postpandèmia necessita canvis estructurals. Conill també ha criticat la proposta que ha inclòs Igualada Som-hi en el pressupost 2020 i 2021. El republicà apunta que la construcció d’habitatge social suposarà la inversió de 3,5 milions d’euros per 12 pisos, un import econòmic que considera desorbitada i que no resol el problema de l’habitatge.

Des d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras ha explicat que tenien l’opció de bloquejar el govern o bé incidir en un govern que està en minoria. La seva formació, segons Cuadras, ha escollit condicionar el govern i ser útils a la ciutat. Cuadras considera que han aconseguit condicionar el 25% de les inversions del pressupost, amb gairebé 2,5 milions d’euros.

Pel que fa l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, considera que aquest és el pressupost que necessita la ciutat d’Igualada, amb un capítol d’inversions sense precedents. Castells també ha volgut agrair la responsabilitat d’Igualada Som-hi per buscar l’acord i no optar per bloquejar la governabilitat. L’alcalde apunta que si tots els grups de l’oposició optessin per no permetre l’aprovació del pressupost seria una greu irresponsabilitat.

tornar_radioIgualada