icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’abstenció d’Igualada Som-hi permet l’aprovació del pressupost 2023

Jordi Cuadras va anunciar, a poques hores del ple municipal, que permetrien que el pressupost i ordenances fiscals tiressin endavant després que el govern hagués acceptat les propostes d’Igualada Som-hi.

Igualada Som-hi va treure pit en el ple municipal. El seu portaveu, Jordi Cuadras, va explicar que gràcies a ells s’incorpora la bonificació de l’IBI per aquells propietaris que posin el seu pis a la Borsa de Lloguer Assequible de l’Oficina Municipal d’Habitatge de l’Ajuntament. Al mateix temps, també ha aconseguit que el Pressupost pel 2022 inclogui una partida perquè l’Ajuntament adquireixi carcasses d’habitatges buits que han quedat a mig construir per tal d’acabar-los i crear-hi habitatge de lloguers social pels joves que es vulguin independitzar i les famílies amb necessitats de vivenda i millorar barris de la ciutat.  

També destaca en l’acord, la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a tots els barris de la ciutat. També impulsar les obres per convertir el carrer d’Òdena en un carrer de plataforma única amb prioritat pels vianants i començar a desenvolupar la xarxa de carrils bici que marca el Pla de Mobilitat. Renovar les quatre escales mecàniques del carrer de Sant Magí i promoure les compres al comerç local a través d’una Targeta de Compra Local Jove són les altres mesures incloses en el pressupost.

ERC i Poble Actiu molt crítics amb el pressupost i ordenances fiscals

El portaveu d’ERC, Enric Conill, ha explicat que les ordenances fiscals continuen sent injustes pels igualadins i igualadines, on la pressió fiscal, segons Conill, és la més alta de les ciutats mitjanes de Catalunya. Pel que fa el pressupost, Conill considera que demostra que s’acaba un cicle.

Des de Poble Actiu, Pau Ortínez, apunta que l’aprovació del pressupost es porta a votació al juliol per qüestions electoralistes. Ortínez considera que és un error fer una previsió a tants mesos vista de la seva entrada en vigor tenint en compte la inestabilitat econòmica del moment. Tot plegat, segons Ortínez, per un interès de tapar la sociovergència davant un horitzó d’eleccions municipals.  Ortínez també retreu al govern que impulsi un biollac artificial quan hi ha el Riu Anoia sec.

 

tornar_radioIgualada