icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

L’ACA denuncia que l’Ajuntament d’Igualada va incomplir el Pla de Sequera omplint el biollac del Parc Central

L’Agència Catalana de l’Aigua ha denunciat que l’Ajuntament d’Igualada va incomplir el Pla de Sequera de l’ACA al novembre de l’any passat, quan malgrat les restriccions per la sequera, va omplir el llac artificial del Parc Central. L’ACA denuncia que l’Ajuntament ha incomplert l’escenari d’alerta, ja que omplir llacs artificials està prohibit, sigui amb aigua potable, subterrània o freàtica.

El govern municipal diu que l’ACA va inspeccionar el llac el passat mes d’abril sense fer cap advertiment al respecte

L’Ajuntament però, s’excusa amb el fet que l’aigua que va fer servir per omplir el biollac era freàtica. Segons el regidor de sostenibilitat és “aigua no potable que hauria acabat a la claveguera”. A la vegada, el regidor de sostenibilitat ha explicat que fa tres setmanes van venir els tècnics de l’ACA per fer una inspecció sobre el biollac. Vives explica que l’informe dels tècnics de l’ACA del passat mes d’abril va ser positiu. És per això que el regidor remarca que en cap cas l’Ajuntament d’Igualada ha rebut cap requeriment de l’Agència Catalana de l’Aigua respecte aquest tema. Al mateix temps, el regidor apunta que “el biollac s’ha concebut com una illa climàtica amb l’objectiu de fer baixar la temperatura en aquell entorn, i acollir un ecosistema amb amb el seu reservori de flora i fauna”.

El regidor de sostenibilitat, a través de twitter, vincula aquesta informació amb interessos electorals

 

Poble Actiu es mostra crític amb l’acció del govern municipal

Per la seva banda, Poble Actiu, també a través del seu compte de twitter afirma que “hem reiterat des del primer moment que el projecte de construcció d’un llac artificial i la creació d’un parc amb alta dependència de reg no s’adeqüen a la situació d’emergència climàtica i de sequera que estem vivint”. Poble Actiu afegeix que “Més enllà de la il·legalitat comesa, creiem que aquest tipus d’actuacions no ajuden a conscienciar de l’escassetat d’aigua. Tampoc ajuda la falsa idea, comunicada per Junts per Igualada, que l’aigua freàtica ens pot salvar de tots els mals com si fos un recurs infinit”.

La candidata d’ERC també es suma a les crítiques al govern municipal

Alba Vergés, en una piulada a twitter, ha qualificat de “vergonyosa” l’acció del govern municipal, i remarca que no es pot reclamar a la ciutadania certs sacrificis, qua el seu govern és el primer en incomplir-los.

tornar_radioIgualada