icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

L’activitat política al Consell Comarcal de l’Anoia comença la represa gradual amb un Consell d’Alcaldes telemàtic i un ple semipresencial

El Consell Comarcal de l’Anoia va celebrar el dimarts, 26 de maig, un Consell d’Alcaldes encapçalat pel president de l’ens, Xavier Boquete, i el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch. També hi ha participat el delegat del Govern a la vegueria del Penedès, Pere Regull. Boquete ha agraït “l’actitud responsable de la població en els darrers dos mesos i l’actuació exemplar dels ajuntaments anoiencs en un episodi sense precedents que requeria unitat, solidaritat i compromís per part de tothom”.

Portaveus de Protecció Civil han exposat els diferents plans de desconfinament en àmbits com ara salut, seguretat, serveis socials, ensenyament o lleure. Els comandaments territorials de Bombers de la Generalitat han avançat les seves previsions pel que fa a la campanya d’incendis forestals d’aquest estiu i, des del Cos de Mossos d’Esquadra, s’ha fet balanç del confinament perimetral de la Conca d’Òdena i de l’evolució de la situació en els darrers mesos al conjunt de la comarca. També des de la Policia de la Generalitat s’ha exposat el projecte d’instal·lació de càmeres amb lectura de matrícules, amb l’objectiu de prevenir fets delictius en aquells petits municipis que no disposen de Policia Local.

Hi han pres part una trentena d’alcaldes i regidors de municipis de la comarca, que han pogut traslladar diferents qüestions als representants de la Generalitat, com ara els dubtes relatius a la propera revetlla de Sant Joan o la petició de reforçar els efectius policials a la comarca. El conseller Buch ha acabat animant els alcaldes i alcaldesses de l’Anoia a afrontar amb la màxima força i unitat els possibles contratemps, relacionats amb la pandèmia, que es puguin reproduir properament.

Els alcaldes també han debatut altres temes com ara possibles alternatives per acompanyar, des de l’Administració, la reactivació econòmica i social del territori a partir de la Covid-19. Aquest és el segon Consell d’Alcaldes que se celebra aquest any 2020, una eina que el Govern del Consell Comarcal està dotant de major protagonisme en aquest mandat, com a espai fonamental per a facilitar la interacció, la informació i la participació dels ajuntaments de la comarca.

 

Ple comarcal i record de les víctimes de la Covid-19

D’altra banda, aquest dimecres, 27 de maig, el Campus Motor Anoia va acollir la sessió plenària corresponent al mes de maig de 2020. Es tracta de la primera sessió semipresencial des de la darrera que es va celebrar amb normalitat, la del mes de febrer. Va comptat amb l’assistència de la presidència i vicepresidències de l’ens i els portaveus de cada formació, mantenint en tot moment les mesures de seguretat i prevenció. La resta de consellers i conselleres hi van participar per via telemàtica. En el marc d’aquesta sessió es va debatre i aprovat punts com l’adjudicació de la gestió del Campus Motor Anoia al Circuit Parcmotor Castellolí, els ajuts individuals de menjador per al proper curs escolar, convenis amb diferents municipis relatius a consum, persones grans o recollida selectiva i un altre conveni amb la Fundació Privada Àuria relatiu al transport adaptat. El ple va començar amb un minut de silenci en record de les víctimes de la Covid-19. A més, la façana de la seu del Consell Comarcal, a la Plaça Sant Miquel d’Igualada, llueix un crespó negre durant els deu dies que durarà el dol oficial decretat per aquest motiu.

A la foto: imatge del ple semipresencial del mes de maig

tornar_radioIgualada