icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’Aerosport 2019 oferirà dos festivals aeris i retrà homenatge a les aeronaus que salven vides

Aquestes serien les dues principals novetats d’aquest certamen d’aeronàutica general i esportiva, que organitza Fira d’Igualada, i que tindrà lloc aquest cap de setmana a l’Aeròdrom Igualada-Òdena. La 27a edició de l’Aerosport comptarà amb la participació de més de 200 aparells de vol i trenta empreses del sector. La novetat més destacada d’enguany és la celebració de dos festivals aeris; a més del tradicional festival de diumenge a les 12h del migdia, enguany es farà també un festival dissabte, a les sis de la tarda. Tots dos estaran dirigits pel prestigiós pilot Àlex Balcells i comptaran amb la participació del pilot d’acrobàcia Castor Fantoba. D’altra banda, enguany el certamen tindrà com a protagonistes els aparells i pilots que es dediquen a salvar vides. D’aquesta manera, el certamen exhibirà helicòpters del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, de Salvament Marítim i del cos de Mossos d’Esquadra.

L’Aerosport estarà en funcionament aquest proper dissabte de 10 del matí a 9 del vespre, i diumenge de 10 del matí a dues del migdia. El programa complet es pot consultar al web firaigualada.org.

L’ajuntament Òdena reclama a la Generalitat que finalitzi el Pla Director de l’Aeròdrom

La primera tinent d’alcalde del consistori odenenc, Sandra Fernández, ha aprofitat la presentació de l’Aerosport per demanar al govern català que desencalli el Pla Director d’aquest equipament. Segons Fernández tenen empreses interessades en instal·lar-se a l’Aeròdrom Igualada-Òdena i no els poden donar resposta perquè manca aquest document.

Recordem que, precisament, durant la inauguració de la darrera edició de l’Aerosport, el llavors secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, va manifestar el compromís de la Generalitat d’aprovar el Pla Director de l’Aeròdrom abans d’acabar l’any 2018.

tornar_radioIgualada