icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’AFA de l’escola Dolors Martí reclama la presència de la Policia Local a les entrades i sortides de l’escola fins que no es posi en marxa la mesura de la “Foto Vermella” que controli el pas de vianants de davant el centre

L’Associació de Famílies d’Alumnes de l’escola Dolors Martí ja fa mesos que està denunciant que molts vehicles es salten el semàfor del pas de vianants que creua l’Avinguda de Catalunya a l’alçada centre escolar. Segons l’AFA, això suposa un risc molt elevat sobretot a les entrades i sortides del centre quan les famílies i els alumnes es mouen a peu a l’entorn de l’escola. L’excès de velocitat en una avinguda que antigament era Nacional II, combinat amb que alguns cotxes es salten el semàfor amb vermell fa que ja s’hagin produït alguns ensurts en aquesta zona de la ciutat.

Després d’algunes reunions amb l’Ajuntament, l’AFA explica que la solució proposada és la de la “foto vermella” on un radar farà la instantània on es vegi el vehicle saltant-se el semàfor, i a la vegada també es vegi que el color de la regulació semafòrica sigui el vermell. Aquesta mesura, però, encara trigarà un temps en implementar-se. És per això que des de l’AFA es reclama la presència de la Policia Local per tal de regular aquest pas de vianants durant les entrades i sortides de l’escola, en una mesura, per ara, denegada segons explica la secretaria e l’AFA, Berta Creus, en una entrevista a aquesta emissora.

Pel que fa els passos elevats també han estat descartats per l’elevat pas d’autobusos, camions i ambulàncies, sumat al soroll que això comporta pels veïns, especialment els mesos d’estiu.

ENTREVISTA a la secertaria de l’AFA Dolors Martí, Berta Creus.

tornar_radioIgualada