icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

L’Agència Catalana de l’Aigua manté l’aqüífer Carme Capellades en alerta hidrològica

L’ACA, l’Agència Catalana de l’Aigua, ha revisat la situació de la sequera a les conques internes de Catalunya i ha declarat l’alerta hidrològica a les unitats de la capçalera del Ter, el Llobregat mitjà i l’Anoia Gaià, arran de la sequera pluviomètrica que s’està acumulant en els darrers mesos. Per tant, l’aqüífer de Carme Capellades continua en alerta, des que es va declarar en aquest estat el passat mes de maig.

Els últims mesos el nivell de la massa d’aigua subterrània s’ha mantingut força estable, però s’ha decidit mantenir aquesta unitat en l’escenari d’alerta per prevenció, afectant 15 municipis de l’Anoia i un de l’Alt Penedès.

Aquest escenari comporta una sèrie de limitacions en alguns casos, com la reducció d’aigua per a reg agrícola, d’un 25%, per a usos ramaders un 10%, per a usos industrials un 5%, per a usos recreatius que impliquin reg, d’un 30%, i altres usos recreatius un 5%.

Pel que fa als usos d’abastament domèstic i usos urbans pels municipis, cal limitar el reg de jardins i zones verdes, es prohibeix l’ompliment de fonts ornamentals, la prohibició a particulars de la neteja de carrers amb aigua de xarxa, les limitacions en l’ompliment de piscines, la limitació en la neteja de vehicles, d’entre altres. També es defineix una xifra per al consum global d’aigua per abastament a un màxim de 250 litres per habitant i dia.

El Pla de Sequera estableix que els municipis que disposin d’una connexió a l’aqüífer reduiran les seves extraccions i incrementaran el consum d’aigua de la xarxa Ter Llobregat.

tornar_radioIgualada