icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’Agrupament Escolta Torxa passa a anomenar-se La Flama i marxen del Centre Marista d’eScoltes per entrar a Escoltes Catalans

El grup de monitors i monitores de l’entitat Agrupament Escolta Torxa marxa en bloc de l’entitat i es reformulen com a Agrupament Escolta La Flama. Aquesta decisió ha sigut fruit de desavinences amb el Centre Maristes d’eScoltes (CMS). A més, l’Agrupament afirma haver de canviar de nom per pressions judicials de la Fundació Champagnat, d’on depenia l’entitat fins ara.

Detallen que els motius pels quals han arribat a aquest punt són els següents:

– La manca de representació que sentíem dins l’òrgan del CMS, sovint massa condicionat per la Fundació Champagnat i per unes maneres de fer poc participatives, des del nostre punt de vista, així com la manca de legitimitat de l’Assemblea.

– El projecte educatiu, que consideràvem molt millorable, antiquat i poc fidel a la nostra manera d’entendre l’escoltisme, com també l’impediment per canviar-lo.

– La manca d’interès del Centre Maristes d’eScoltes per implicar-se en certs moviments.

– La desvinculació amb el fet religiós que sovint envoltava molts aspectes educatius bàsics de l’entitat i que no es corresponia amb la pràctica religiosa dins del nostre cau.

– La voluntat que teníem com a cau d’entrar a una entitat que ens oferís més recursos, més representació i un millor acompanyament i suport.

– Les diferències i fins i tot assenyalament que ens distanciaven de la resta d’agrupaments del Centre Maristes d’eScoltes.

– Els constants malentesos amb Centre Maristes d’eScoltes.

– El fet que d’altres kraals anteriors ja havien tingut aquesta inquietud i havien plantejat aquesta decisió.

– I, en definitiva, una desvinculació total amb l’entitat.

L’Agrupament Escolta afirma, a més, que aquest està sent un llarg procés, i detallen en quin estat es troben actualment, on afirmen haver-se vist obligats a canviar el nom davant la possibilitat d’acabar per la via judicial, pel que fa al material, després de no aclarir la situació, fins a inicis d’aquesta mateixa setmana, Fundació Champagnat ha donat el poder de decisió a l’escola Maristes Igualada, amb la qual s’ha pactat que l’escola es queda material per poder tirar endavant un grup escolta i que l’agrupament es queda la resta. Per últim, tots els diners amb els quals van acabar el curs anterior estan bloquejats en un compte bancari a l’espera d’una nova reunió amb la Fundació.

De tots els noms proposats durant el procés participatiu, el guanyador és Agrupament Escolta La Flama.

Alhora reivindiquen no sentir-se en igualtat de condicions i desviar-se dels que creuen que han de ser les tasques dels monitors i monitores del cau igualadí.

En tot moment, l’Agrupament Escolta Torxa ha aclarit que l’Escola Maristes d’Igualada no ha sigut en cap cas el motiu de marxar del Centre Maristes eScoltes, sinó que ha estat supeditat a òrgans superiors. L’Agrupació passa ara a formar part d’Escoltes Catalans.

Per explicar la situació i donar a conèixer el nou nom de l’Agrupació han engegat la campanya #RevifemLaFlama.

tornar_radioIgualada