icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’Ajuntament demanarà a la Generalitat que l’Hospital d’Igualada s’anomeni Doctor Pere Gabarró

D’aquesta manera el consistori igualadí i el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona volen retre homenatge i recuperar la figura d’aquest metge igualadí, que va ser un dels pioners de la cirurgia plàstica al segle XX i que va destacar també pel seu compromís patriòtic. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va anunciar aquest divendres, durant l’acte d’homenatge que es va fer al Doctor Pere Gabarró, que, a petició del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, sol·licitaran a la Generalitat que l’Hospital d’Igualada porti el nom del metge igualadí.

L’homenatge al Doctor Pere Gabarró va incloure,primer, la descoberta d’una placa a la façana de del centre de simulació mèdica 4D Health, al Passeig Verdaguer i, posteriorment, una conferència al Saló de Sessions. Jaume Padrós, president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, destacava el paper de Gabarró, no només en l’àmbit de la medicina.

Per la seva part, la família del Doctor Pere Gabarró es va mostrar molt satisfeta pel reconeixement que vol fer Igualada a la tasca del metge igualadí. Escoltem la seva filla, Monti Gabarró.

Cal assenyalar, que des de l’Ajuntament d’Igualada i el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, s’impulsaran altres accions per a seguir posant en valor la figura del doctor Pere Gabarró. Nascut a Igualada al 1899, l’igualadí és considerat un dels pares de la cirurgia plàstica a Catalunya i a l’Estat i un dels impulsors de l’escoltisme al país.

tornar_radioIgualada