icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’Ajuntament d’#Igualada activa el Pla Bàsic d’Emergències per l’onada de calor

El consistori igualadí ha activat, aquest dijous al migdia, el Pla Bàsic d’Emergències en fase d’alerta per onada de calor davant la previsió meteorològica que alerta d’un risc extrem d’altes temperatures que s’estendrà fins dissabte a la tarda. L’activació de la fase comporta diferents actuacions amb l’objectiu de prevenir les possibles incidències que es puguin produir. Així, en coordinació amb els serveis socials es mantindrà una especial atenció sobre les persones grans més vulnerables, s’han limitat les activitats organitzades a l’aire lliure en el marc de l’Esportiueig i dels Centres Oberts i és previst habilitar  espais on refrescar-se en les activitats municipals programades per avui divendres, com la festa d’inici de l’Estiuet o el Hollycolors. La trobada gegantera prevista per dissabte, també  es veurà modificada en el seu horari i recorregut per adaptar-lo a les hores de menys sol.

A més, l’ajuntament amplia l’horari d’obertura dels edificis públics climatitzats com l’Espai Cívic Centre, el Centre Cívic de Fàtima i la Biblioteca Central fins dissabte per aquelles persones que necessitin d’un espai amb aire condicionat.

L’Ajuntament insisteix en la necessitat d’evitar les activitats que suposin esforç físic a les hores centrals del dia i tenir molt en compte els consells bàsics per fer front a l’onada de calor, en especial refrescar-se i beure aigua sovint. En cas d’emergències cal avisar als serveis mèdics o bé trucar al 112.

tornar_radioIgualada