icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

L’Ajuntament d’Igualada aprova donar suport a la proposta d’ILP per fer front a l’emergència habitacional i a la pobresa energètica

El punt va rebre el suport de totes les formacions, excepte del PP. Aquesta Iniciativa Legislativa Popular ha estat presentada al Parlament de Catalunya per l’Observatori DESC, les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca de Catalunya i l’Aliança contra la Pobresa Energètica. En aquest punt, al marge de donar suport a la ILP, l’Ajuntament d’Igualada també es compromet a habilitar els espais municipals i oferir els mitjans materials necessaris per a facilitar la recollida de signatures que permetin donar curs a la ILP. A la vegada també es compromet a convocar la Taula Municipal sobre Pobresa Energètica i la taula d’habitatge per proposar l’organització d’actes i accions de difusió i suport a la ILP.

En aquest punt, el regidor del govern, Jordi Pont, ha destacat que a nivell local fan esforços importants per lluitar contra aquest problema, però remarca que no tenen suficients eines per fer-hi front.

Pel que fa el tinent d’alcalde d’Acció Social, i regidor d’ERC, Joan Torras, es va expressar en la mateixa línia que CiU. Torras diu que es fan esforços importants, amb bons resultats, però admet que mai és suficient. És per això que els republicans també van decidir donar suport al punt.

Des del Grup Municipal Socialista, Jordi Riba, posa sobre la taula la paradoxa, que també passa en d’altres ciutats, de veure com a Igualada hi ha molts pisos buits, i per contra també hi ha gent que no pot accedir a un habitatge digne.

Des del PP, Joan Agramunt, va destacar que estan molt d’acord amb la majoria de punts que destaca el text, però decideixen abstenir-se. El popular diu que en els ajuntaments es tendeix massa a tractar i debatre sobre temes que després es traslladen al Parlament de Catalunya, i això pot provocar problemes de posicionament entre els grups municipals i els grups parlamentaris de la mateixa formació.

Per ICV, Montserrat Mateu, diu que la seva formació sempre ha estat compromesa en la lluita contra els desnonaments. Mateu recorda que el govern no compleix amb una moció que previa la sanció a aquelles entitats bancàries que tenien pisos buits durant dos anys.

Finalment, PxC retreu als partits que tenen o han tingut responsabilitat de govern a la Generalitat que no hagin impulsat polítiques per evitar els desnonaments. PxC considera que ara, aquests partits, es sumen al carro d’una iniciativa de la ciutadania.

tornar_radioIgualada