icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’ajuntament d’#Igualada aprova una modificació de crèdit de 427.000€ per fer front als efectes del COVID-19

El consistori igualadí ha aprovat, amb els vots a favor de Junts per Igualada, ERC, Igualada Som-hi i Ciutadans i l’abstenció de Poble Actiu, una modificació de crèdit del pressupost del 2020 per valor de 427.000€ per poder afrontar les conseqüències del coronavirus. La mesura s’ha sotmès a votació en el marc d’un ple extraordinari urgent, que s’ha celebrat aquest divendres al vespre i que per primer cop a la història de l’ajuntament d’Igualada, s’ha fet per via telemàtica. D’aquests diners, 300.000€ es destinaran a ajuts per aquelles famílies més vulnerables i que estan patint especialment les conseqüències del COVID-19 i la resta aniran destinats a la construcció de nous columbaris del Cementiri Vell d’Igualada, amb una capacitat aproximada de 200 cineraris. Amb aquesta mesura, es vol fer front a l’augment de demanda d’aquestes urnes cineràries com a conseqüència de la pandèmia de coronavirus.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells ha volgut enviar un missatge d’esperança i ha assegurat que malgrat la situació és molt complicada la ciutat se’n sortirà.

La modificació de crèdit ha rebut el suport de tots els partits de l’oposició, excepte Poble Actiu que s’hi ha abstingut

El portaveu d’ERC, Enric Conill, ha explicat que l’actual pressupost de l’ajuntament no és el pressupost que els republicans voldrien però la magnitud del problema i els reptes que la ciutat té per davant són més importants. És per això que, segons Conill, donen suport aquesta modificació de crèdit. Per la seva part, el portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, ha explicat que cal que en aquests moments la ciutadania se senti recolzada i que ningú es quedi enrere. Segons Cuadras, des de la seva formació presentaran diferents mesures per donar contingut aquests fons d’emergència que s’aproven amb aquest pressupost. Al seu torn, la portaveu de Poble Actiu, Neus Carles ha explicat que el seu vot seria d’abstenció perquè han trobat a faltar tenir més informació per part del govern. Carles ha demanat, també, que aquesta modificació de crèdit serveixi perquè aquest any els casals d’estiu arribin a més famílies. Per últim, la portaveu de Ciutadans, Carmen Manchón, ha mostrat el seu total recolzament al govern de la ciutat davant d’aquesta complicada situació.

El ple extraordinari d’aquest divendres ha començat amb un minut de silenci en record a les víctimes de la COVID-19 a la ciutat d’Igualada.

tornar_radioIgualada